100 godina kreativne strasti Denona

25. kolovoza 2010., pregleda: 491, komentara 0, Ocjena (5) korisnika:

Japanski proizvođač audio-video opreme Denon ove godine slavi 100 obljetnicu postojanja i za 1. listopada, kada je službeno obilježavanje osnutka, priprema ograničenu seriju AV komponenti koje će se moći kupiti samo u SAD-u i to samo u 40 posebnih dućana sa istaknutom oznakom stote obljetnice.

Iako je Denon ,kao kvalitetan proizvođač, kod nas prilično zanemaren ne treba zaboraviti činjenicu o priznatom i golemom iskustvu te tvrtkama proizvođačima s kojima se kroz 100 godina povezivao kako bi stvorio vrhunske A/V uređaje i prepoznatljivi brend.


Tvrtku je osnovao Amerikanac Frederick Whitney Horn 1910. godine kao dio velike japanske korporacije proizvođača ploča i gramofona. Uslijedila su desetljeća razvoja, spajanja i povezivanja s različitim proizvođačima pa se 1912. prvo spojio sa japansko-američkim proizvođačima ploča i gramofona, a 1928. godine, uslijed spajanja s poznatom izdavačkom kućom i promjenom imena tvrtke u Japan Columbia Recorders, stvoren je brend "Columbia". 1946. godine ime tvrtke još jednom je promijenjeno pa se od tada zove Nippon Columbia. Današnji brend Denon stvoren je godinu dana kasnije kada je Nippon Columbia kupila Japanski Denki Onkyo i popularnu liniju audio proizvoda poznatiju kao Den-on.


Danas je Denon dio D&M Holdinga (op.a. Denon i Marantz), multinacionalne kompanije koja je vlasnik dobro poznatih brendova kao što su Denon, Marantz, McIntosh Laboratory, Boston Acoustics, Snell Acoustics, B&W i drugi.

U ograničenoj seriji proizvoda kojima će se obilježiti 100-ta obljetnica uglavnom se radi o pojačalima, SACD, CD i Blu-Ray playerima, direct-drive gramofonima, gramofonskim iglama i slušalicama. Svi proizvodi, osim igala i slušalica, imaju istu cijenu od 14,400.00 kuna. Igle i slušalice dijele cijenu od 2,900.00 kuna. Svi su stvoreni s vrhunskim komponentama i dolaze sa petogodišnjom garancijom.

Više informacija o ograničenoj seriji Denonovih AV komponenti stvorenih za 100-tu obljetnicu pogledajte na adresi www.denon100.com


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: