3D tisak: Trebate slušalice? Sami ih isprintajte!

20. listopada 2012., pregleda: 415, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Posjedovati 3D printer čini se još primamljivijim sad kada možete pomoću njega isprintati par slušalica!

Dizajnerska tvrtka Teague zna ponešto o tome kako treba kreirati stvari. Dizajnerski portfelj tvrtke među ostalim kreacijama uključuje i Polaroid kameru, Xbox, pa čak i UPS kamion. John Mabry, viši industrijski dizajner u Teagueu, vjeruje da ulazimo u doba u kojem ćemo moći isprintati proizvode potrošačke elektronike koji nam trebaju, umjesto da ih kupujemo od velikih korporacija.
Njegov je koncept da živimo život u beta fazi (life in beta). Mabry je ponudio planove za izradu para slušalica koje je moguće jednostavno isprintati uz pomoć 3D printera MakerBot Replicator.

Slušalice se izrađuju na način da ih bilo tko može isprintati i nakon toga jednostavno sastaviti bez ikakvog dodatnog alata kako bi bile funkcionalne.

Na stranu sada sami 3D printer i materijal za printanje, ali slušalice pod neobičnim nazivom 13:30 zahtjevaju ulaganje od samo 20 dolara za komponente (zvučnici, kablovi i sl.). Neobično ime 13:30 označava sate i minute koji su bili potrebni da Mabry isprinta svoj prvi par slušalica uz pomoć 3D printera Dimension 1200ES.

Tvrtka Teague je dizajn za slušalice objavila na stranici Thingverse, a na svojim stranicama CAD datoteke tako da bilo tko može slobodno preuzeti ovaj dizajn i sam isprintati sebi slušalice.

Izvor: www.net.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: