Apple TV dolazi nam dolazi u 2012?

29. kolovoza 2011., pregleda: 314, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Najnovija glasina iz Apple-a donosi nove pojedinosti o već dugo najavljivanom ulasku Apple-a u TV segment tržišta sa svojim iOS baziranim televizorom. Analitičar Piper Jaffray-a, Gene Munster izjavio je za Venture Beat da je predvidio izlazak Apple TV-a  do kraja 2012. ili početkom 2013.

Munster, koji je dugo ponavljao mogućnost Apple-ovog televizora, je 2009. prvi put spomenuo da će proizvod izaći na svijetlo dana sredinom 2011., a u lipnju je napisao da nedavno objavljeni iCloud servis samo još više podupire prognoze o skorom dolasku Apple TV-a.

Glasine čini još zanimljivijim izjava koja je objavljena prošlog tjedna u Wall Street Journal-u, a u kojoj se spominju izazovi koji očekuju Tim Cooka, osobu koja će zamijeniti Steve Jobsa i novog šefa Apple-a: ''Izravan izazov za gospodina Cooka biti će unaprijeđenje Apple-ovih planova u tržište za koje se očekuje da će imati najveći porast – digitalni video. Apple radi na novim tehnologijama za prijenos videa na televizorima, te razmatra mogućnost pokretanja pretplatničke TV usluge.''

Oglas za posao koji je Apple izdao u veljači samo je dodao ulje na vatru, traži se osoba za razvoj novih tehnologija uštede energije za korištenje u raznim Apple-ovim uređajima uključujući i TV.

Apple-ov riva Google ušao je u TV prostor krajem prošle godine sa svojom kombinacijom set-top boxa i TV uređaja koji sadržavaju Google TV sučelje. Strategija Google-a je spojiti se sa TV sadržajem koji nude kabelski operateri te omogućiti korisnicima da pretražuju web sadržaj dok gledaju TV program.

 

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: