Appleova krivnja? Ping zatrpan spamom i prevarama

6. rujna 2010., pregleda: 248, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Appleova glazbena društvena mreža, Ping, stara je tek nekoliko dana, a već se utapa u spamu i prevarama, kažu stručnjaci za računalnu sigurnost. Je li moguće da je Apple napravio propust u dizajnu?

Srećom, sigurnosni izvještaji pokazuju kako su prevare prilično primitivne. Svode se na lažne ankete koje za nagradu obećaju besplatni iPhone, iPad ili druge Appleove ponude. Na mreži trenutno nema agresivnih zlonamjernih programa.

Sophos savjetuje svim korisnicima da instaliraju iTunes 10 bez obzira na veliki broj prevara na koje će naletjeti na njemu. Novi iTunes ispravio je trinaest ranjivosti koje su se nalazile u prethodnoj verziji korisničkog sučelja. Ipak, tvrtka upozorava da budete posebno oprezni pri korištenju.

Ako pogledate stranice popularnih glazbenih izvođača, ubrzo ćete među komentarima uočiti poruke s linkovima na kojima se navodno dijele besplatni uređaji.

Mnogi se korisnici žale na spam, no čini se da Apple vrlo brzo suspendira spamerske račune.

Iako je spam u komentarima prilično česta pojava na internetu, nije jasno ima li Apple automatske filtere ili ručno uklanja komentare na temelju korisničkih pritužbi. Sophos misli da ne postoje nikakvi automatski filteri. Ako je to istina, to je malo čudno, budući da se filtriraju slike profila svakog korisnika. Korištenje zaštićenog materijala je svakako problem, no čini nam se da su korisnici u većoj opasnosti od klikanja na zlonamjerne linkove.

Izvor: net.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: