Bang & Olufsen nadopunjava prestižni model B&O BeoVision 7-55 LED TV sa 3D

27. kolovoza 2011., pregleda: 886, komentara 0, Ocjena (6) korisnika:

Bang and Olufsen nadopunio je najnoviju, prestižnu seriju modela BeoVision 7 sa 3D mogućnostima, kao i sa integriranim 3D Blu-ray reproduktorom. Danska premium audio-video marka prvi put je ušla u 3D vode ovoga travnja sa izdavanjem 3D plazma modela BeoVision 4-85.

Kao i ostali trenutni 3D modeli iz tvrtke i BeoVision 7-55 također koristi naočale sa aktivnim zatvaračem (active-shutter-glasses) za prikaz 3D slike. 55-inčni LCD zaslon ima punu HD razlučivost zaslona (1920x1080), te koristi pozadinsko LED osvjetljenje s kojim osvjetljuje 512 zona. Zone se svaka pojedniačno mogu posvijetliti ili potamniti sa velikom točnošću, što omogučava dublje crne i sjajnije bijele tonove pridonoseći većim razinama kontrasta.

Ostale iovacije implementirane na BeoVision 7-55 3D TV-u uključuju senzor za osvjetljenost prostora koji će otkriti okolno svijetlo i na temelju toga automatski regulirati podešenja slike, tehnologiju za video obradu koja je razvijena od samog B&O, kao i ''motion-compensated frame interpolation'' (MCFI) tehnologiju i pozadinsko osvjetljenje kako bi se smanjio motion blur. S obzirom na Bang&Olufsenovo hifi naslijeđe, ne čudi da je 3D sposobni HDTV opremljen sa tvrtkinom patentiranom Acoustic Lens zvučničkom tehnologijom koja navodno savršeno uklopi zvuk od televizije u sobu u kojoj se nalazi.

Voditelj proizvoda u B&O, Ole Moltsen, rekao je da je BeoVision 7-55 3D tvrtkin odgovor na sve veću potražnju među svojim kupcima za 3D funcionalnostima, potaknuti većom dostupnošću sadržaja kao što su 3D Blu-ray filmovi, 3D igre i live 3D prijenosi raznih sportskih događaja. Međutim, istaknuo je kako Danski proizvođač još uvijek stavlja veliku važnost na kvalitetu 2D slike, jer većina gledanja televizije će i dalje biti upravo takva.

B&O BeoVision 7-55 LED TV naravno nije jeftin. Preporučena prodajna cijena u UK je £16,970, ali na sreću za ovu cijenu kupac će dobiti motorizirani stalak, Beo6 daljinski upravljač, BeoLab 7-6 vodoravni zvučnik i par active-shutter 3D naočala, kako bi Sir Oliver rekao ''cijena - prava sitnica.''

 

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: