Blu-ray donosi 3D u domove

20. svibnja 2009., pregleda: 1654, komentara 0, Ocjena (39) korisnika:

Blu-Ray 3DBDA (Blu-ray Disc Association) ne želi ništa riskirati u vezi ulaska 3D tehnologije u naše domove oformivši 3D radnu skupinu (3D task force) kojoj je zadaća nadzirati ovu tehnologiju.

Ovaj tim "trodimenzionalnih" operativaca ima za glavni cilj odrediti univerzalne specifikacije za novi format, koji bi trebao biti spreman za navalu filmova koji podržavaju 3D tehnologiju.

2009. je sigurno godina 3D-a u kinima, sa sjajnim kritikama za Coraline, te Pixarov UP koji je proglašen za jednog od favorita ovogodišnjeg Cannes-ovog festivala, ali Blu-ray još nije spreman prikazati 3D u HD- u domovima.

Radna skupina bi trebala ubrzati proces donošenja 3D-a u domove. BDA tvrdi :"Blu-ray Disc je idealna platforma za donošenje 3D tehnologije u kućna kina i domove. Kapacitet, fleksibilnost i neusporediva kvaliteta slike Blu-raya u paru sa aktivnostima 3D radne skupine postavljeju temelj za specifikacije 3D kućne zabave koje će biti postaviti nove standarde industrije i omogućuju da niti jedan drugi medij ne može pružiti slično iskustvo gledanja 3D filmova.
 


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: