Budućnost digitalne televizije?

10. srpnja 2009., pregleda: 452, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

BBC-jev Odjel budućih medija i tehnlogija, predstavio je svoj projekt standarditacije IPTV-a (Internet protocol TV) na konferenciji Intellect Consumer Electronics.

Projekt pod nazivom "Canvas" (platno), koji još uvijek mora odobriti BBC-jev glavni odbor, predstavlja pokušaj da se na jednom mjestu predstave rješenja koja bi rasčistila nedoumice oko vlasničkih prava na emitiranje digitalnih TV programa, te IPTV čine jednostavnijom za korištenje ,a  zaštita potrošača i samih TV kuća bi uvelike trebala biti olakšana 

Bit svega je u tome da bi “Canvas” priključili na svoju televiziju ili kompjuter i to je to; spremni ste otkriti potpuno novi svijet digitalne televizije,sa novim značajkama i novim načinom gledanja . Nema stotine poziva, raznih tvrtki kablovske televizije koje nude programe koje nitko ne gleda i najvažnije nema mjesečne pretplate. Za razliku od dosadašnjeg sustava gdje se svaki ekstra sadržaj ekstra i naplaćivao sa " Canvasom" bi za jednokratnu naknadu trebali dobiti veliki izbor programa, bogatu arhivu filmova, serijala ili dokumentaraca na zahtjev.

A ukoliko to nije dovoljno nudit će i mogućnost priključka na internet i otvaranje potpuno novih horizonata – od pregledavanja najnovijih snimki na Youtube-u do razmjene slika i video klipova sa prijateljima na nekoj od društvenih mreža. I najbolje od svega, sve to radili bi iz svoga naslonjača.

Tagovi - bbc - digitalna televizija

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: