CES 2011 - najveći sajam potrošačke elektronike

10. siječnja 2011., pregleda: 295, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Na netom završenom CES 2011. sajmu u Las Vegasu vidjeli smo mnoštvo noviteta za tekuću nam godinu. Uz poplavu novih tableta, no rekli bi neki ne i onog najočekivanijeg novog iPada, te mnoštvo IT noviteta nas zanimaju audio i video proizvodi i tehnologije koji će obilježiti 2011.


S obzirom na pad prodaje HDTV-a u SAD-u prošle godine sa velikim zanimanjem smo očekival čime proizvođači misle natjerati kupce na novu investiciju. 3D nije donio očekivanu revoluciju prvenstveno radi cijene kako samog TV-a tako i naočala. S ciljem smanjivanja cijene Toshiba, LG i Vizio su predstavili pasivne naočale, slične onima u kinu, koje su mnogo jeftinije i lakše od aktivnih naočala.

Vidjeli smo i najtanji LED zaslon dosada proizveden, LG E90 "debeo" svega 7,2mm. Performanse nisu zadivljujuće, 21inče dijagonale, HD rezolucija, 250cd/m2, odaziv 2ms, no debljina ga čini savršenim za montažu na zid. TV se sve više pretvara u računalo sa novim modelima koji surfaju webom, pogone socijalne mreže ili pogone igre.

Sve u svemu ništa revolucionarno, no tehnologija je napravila još jedan korak unaprijed.

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: