Cyclops - Univerzalni kućni daljinski upravljač nove generacije

16. lipnja 2010., pregleda: 633, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Ako ste se ikad pitali kojom vrstom kontrolera ćemo pokretati nove uređaje koji nam svakog tjedna dolaze u sve većem broju ili koliko daljinskih upravljača treba biti prisutno pored nas kako bi upravljali svim tim novim proizvodima čini se kako tvrtka Genos ima moguće rješenje. Vrsta kontrolera je Cyclops, a broj daljinskih upravljača samo jedan.

Rob Shambro, osnivač američke tvrtke Genos, ovaj tjedan je predstavio univerzalni daljinski upravljač pomalo neobičnog dizajna kojeg bi, vjerovali ili ne, trebali koristiti sa dvije ruke.U osnovi, Cyclops je univerzalni kontroler sa ergonomičnom QWERTY tipkovnicom dizajniran u obliku diska sa povećim tipkama za upravljanje multimedijskim sadržajem i prilagođenim D-padom, odnosno strelicama za navigaciju sadržajem i ENTER tipkom u sredini. Iako je proizvod još u razvojnoj fazi Genos tvrdi kako će Cyclops postati najergonomičniji kontroler savršeno konstruiran za upotrebu s dvije ruke.

Cyclops bi trebao kontrolirati sve kućne i uredske multimedijske uređaje, a uz bluetooth povezivanje i sve manje prijenosne gadgete poput mobitela, iPada, PC tableta i sličnih.

Proizvod nema još definiranu cijenu, a na tržištu bi se trebao naći pred novogodišnje praznike kada se očekuje mnoštvo novih uređaja koji će trebati jedinstveni način upravljanja.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: