Digitalna televizija - Google TV kreće najesen

8. rujna 2010., pregleda: 292, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Googleov TV servis, kojemu je cilj da najbolje od weba prikaže na televiziji, zaživjet će vrlo skoro. Za početak, tijekom sljedećih nekoliko tjedana u Sjedinjenim Državama, a nakon toga i u ostatku svijeta.

Eric Schmidt, Googleov izvršni direktor, rekao je delegatima na tehnološkom sajmu IFA u Berlinu da će Google TV od ove jeseni krenuti u SAD-u, a širom svijeta ovaj servis bit će lansiran tijekom iduće godine, piše britanski Telegraph.

Uređaj koji se priključuje na televizor i koji je temeljen na Androidu nazvan je Google TV i on bi trebao korisnicima na televiziji omogućiti pristup Internetu putem preglednika Chrome te korištenje raznih internetskih servisa

Google TV koji je predstavljen na godišnjoj konferenciji I/O Googleovih developera u svibnju ove godine. Ukratko, servis cilja na intergraciju sadržaja s interneta s tradicionalnom televizijom.


Schmidt je potvrdio je da će servis omogućiti korisnicima pristup web-u putem televizije, da će biti besplatan te da će se oslanjati na emisije koje su proizveli TV studiji i video produkcijske kuće.

"Mi ćemo surađivati s davateljima sadržaja, međutim malo je vjerojatno da će se sam Google baviti proizvodnjom sadržaja", rekao je Schmidt.

Sony je već postigao dogovor s Googleom da u svoje televizore ugradi Google TV, a i Samsung bi mogao uskoro učiniti isto. Kako je nedavno objavio New York Times, ovim tvrtkama bi se navodno trebao pridružiti i Logitech koji bi trebao razviti periferne uređaje, poput tipkovnice i sl.

Schmidtova najava dolazi samo tjedan dana nakon što je konkurent Apple obnovio svoj interes za web TV usluge. Apple je predstavio novi Apple TV uređaj koji prikazuje filmove i TV emisije izravno na korisnikovoj televiziji, te im omogućava da jednostavno slušaju ili gledaju sadržaj koji je pohranjen na nekim drugim uređajima u kući.

Schmidt je ipak odbio komentirati nagađanja da je Google na rubu da pokrene svoj glazbeni streaming i download servis kao odgovor na konkurentski Appleov iTunes.


Izvor: net.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: