Digitalni fotoaparat Samsung WB500

14. srpnja 2009., pregleda: 778, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Samsung WB500, novi kompaktni digitalni fotoaparat sa 10.2 MP, sa Schneider lećom od 24- 240 mm, uz snažan 10x optički zoom, daje novo značenje širokokutnom snimanju. Ovakav veliki zoom idealan je za sportske događaje, ili za putovanja, kako pri maksimalnom zoomu ne bi dolazilo do zamućivanja slike, foroaparat sadrži optičku i digitalnu stabilizaciju. Za korisnke koji žele više kontrole nad snimanjem, tu je opcija manualnog snimanja. Korisnik može prolagoditi brzinu zatvarača od 16 ~ 1/1,500 sek, te prilagoditi fokus i postavke zaslona. Također mogu prilagođavati ekspoziciju u 1/3EV koraka uz maksimum od ±2EV i odabrati željenu ISO vrijednost sa opcijama 80, 100, 200, 400, 800, 1600 i čak 3200 (3MP).

Povećanje korisnikovih mogućnosti može se zahvaliti ultra širokom kutu leća od 24mm. Kada ima mogućnost ukomponirati više u svoju sliku, korisnik se više ne mora zamarati da li će svi stati na fotografiju. Korisnici također mogu snimiti impresivnije snimke krajolika, bez razmišljanja što će isključiti iz svog kadra.

240mm tele zoom također omogućava korisnicima da budu kreativniji sa svojim snimkama, i sigurniji znajući da mogu snimiti prizor čak i iz veće udaljenosti. Ovakav veliki zoom idealan je za sportske događaje, ili za putovanja. Kako pri maksimalnom zoomu ne bi dolazilo do zamućivanja slike, foroaparat sadrži optičku i digitalnu stabilizaciju. Snimatelj ima opciju odabira samo optičke stabilizacije kako bi reducirao potreacanje uzrokovano drhtanjem ruku ili kombinaciju obije stabilizacije kombinirajući njihovu snagu. Dvostruka stabilizacija slike je idealna za korištenje u slabijim svjetlosnim uvjetima, kada korištenje bljeskalice nije poželjno.
 
Za korisnke koji žele više kontrole nad snimanjem, tu je opcija manualnog snimanja. Korisnik može prolagoditi brzinu zatvarača od 16 ~ 1/1,500 sek, te prilagoditi fokus i postavke zaslona. Također mogu prilagođavati ekspoziciju u 1/3EV koraka uz maksimum od ±2EV i odabrati željenu ISO vrijednost sa opcijama 80, 100, 200, 400, 800, 1600 i čak 3200 (3MP).

WB 500 omogućava korisnicima snimanje videa uz 720p HD sa 30 fps. Zahvaljujući H.264 kompresiji, korisnik može snimati video dulje vrijeme, omogućavajući bolju iskoristivost preostale memorije ona SD ili SDHC memorijskoj kartici. Tijekom snimanja videa, može se koristiti optička stabilizacija slike i 10X opički zoom, kao i opcija sukcesivnog snimanja koje korisniku omogućava pauziranje i nastavak snimanja filma bez pohranjivanja filmova kao zasebnih datoteka.

Opcije snimanja što boljih portreta uključuju prepoznavanje od 9 lica na grupnoj fotografiji I automatsko prilagođava fokus i ekspoziciju za što bolju kompoziciju I kvalitetu slike. Osim toga, tu su i Smile Shot funkcija koja snima fotografije samo ako se subjekt smije, Blink Detection funkcija koja automatski snima tri uzastopne snimke kako bi dobili snimku s otvorenim očima subjekta I jedna posebna funkcija, privlačna ženama: Beauty Shot. Ova funkcija automatski posvjetljuje i ujednačuje ton kože, te ukljanja sitne nedostatke na licu. Osim toga, 13 različitih scenskih prizora omogućava korisniku da što bolje snimi pojedine prizore.Ustupio Europatrade.
Tagovi - samsung - wb500 - kompaktni - digitalni

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: