Djedica među televizijama

21. srpnja 2009., pregleda: 429, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

Djedica među televizijama u Velikoj britaniji, star je "samo" 73 godine i još uvijek je u funkciji. Iako je proizveden 1936. godine ovaj crno-bijeli Marconiphone TV uređaj je još uvijek u funkciji, a vlasnik je spojio i eksterni tuner kako bi povremeno mogao gledati i digitalne sadržaje na ovom antiknom TV uređaju.

Ovaj predratni 12inčni ekran, za koji je utvrđeno da je proizveden u studenom 1936. godine, vjerojatno je u svojoj povijesti prikazivao mnoge velike i važne događaje poput, krunidbe kralja Georga VI ( BBC je bio star samo 6 mjeseci kada su upriličili prvi prijenos izvan svojih studija); Olimpijskih igara u Londonu 1948, krunidbu kraljice 1953 godine itd.
 
Potragu za najstarijim funkcionalnim TV organizirali su Digital UK ( neprofitabilna organizacija zadužena za prebacivanje sa analognog na digitalni signal u Ujedinjenom kraljevstvu) i Nacionalni muzej medija u Bradfordu. Kada bi netko pokrenuo ovakvu akciju i u Hrvatskoj, vjerujemo da bi se po tavanima i podrumima vjerojatno našlo dosta sličnih antiknih uređaja.
 Tagovi - televizija - digitalni

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: