Dodijeljene EISA nagrade 2015-2016

26. kolovoza 2015., pregleda: 22872, komentara 0, Ocjena (4) korisnika:

Prošlog tjedna dodijeljene su ovogodišnje, prestižne EISA nagrade, za najbolje uređaje u Europi. EISA Awards je, najcjenjenija svjetska nagrada za tehnološke proizvode, a koju dodjeljuje European Imaging and Sound Association, osnovana 1982. godine. Samim time, EISA Awards ima i jednu od najdužih svjetskih tradicija kada je riječ o nagrađivanju izvrsnosti elektroničkih uređaja.

EISA je nezavisno Europsko udruženje za sliku i zvuk, sačinjeno od gotovo 50 specijaliziranih magazina iz kategorija Hi-Fi, kućno kino - slika i video, foto, auto-elektronika, kućno kino - audio i mobilni uređaji, a koji dolaze iz 22 europskih zemalja. Magazin Bug, jedini hrvatski član najuglednijeg europskog tech žirija, također je sudjelovao pri odabiru uređaja koji su proglašeni ponajboljima za ovu sezonu. Sve nagrade pogledajte na EISA službenim web stranicama, a mi Vam u nastavku donosimo samo dio iz naše ponude...
 

EUROPEAN SMART TV 2015-2016: LG 65UF950V
 
Smart TV se nastavlja razvijati u modelu 65UF950V, Ultra HD televizoru s osvjetljenjem po rubu i drugom generacijom webOS softvera kompanije LG. Upotrebljivost i brzina ovog atraktivnog i šarolikog sučelja poboljšani su za 2015. Svi izvori, od eksternih playera do streaming-servisa sada su ravnopravni, što je olakšalo pretragu sadržaja, pa je webOS 2.0 praktičan, ali ne i kompliciran. LG 65UF950V također pokazuje druge talente, kao što su podrška za veliki broj multimedijalnih formata (uključujući 4K HEVC), mirror funkcija s drugih Smart uređaja, intuitivna kontrola pokretom i PVR funkcionalnost. Kao Smart TV, ovaj uređaj zaslužuje sve pohvale.
 
 
 
 
EUROPEAN MOBILE SPEAKER 2015-2016: JBL Xtreme

Ovaj vodootporni zvučnik modernog izgleda stvoren je za ekstremne uvjete, kao što su plaže i partyji i donosi vam snažan i kvalitetan zvuk gdje god da se nalazite. Baterija od 10.000 mAh omogućuje do 12 sati upotrebe, kao i punjenje drugih uređaja preko dva USB priključka. Kad je povezan sa smartphone-om, JBL Xtreme može biti korišten kao speakerphone sa sustavom za smanjivanje šuma i odjeka, što čini razgovor daleko jasnijim. Uređaj bez muke isporučuje karakterističan JBL zvuk zapanjujuće glasnoće, što je zasluga četiri aktivna drivera i dvije pasivne membrane JBL Bass Radiators koje čine zvuk vidljivim. Konačno, uređaj raspolaže sustavom JBL Connect koji može bežično povezati više kompatibilnih zvučnika radi pojačavanja slušnog iskustva.
 
 
 

EUROPEAN MOBILE HEADPHONES 2015-2016: AKG N60NC 
 
Najnoviji član AKG Flight serije slušalica oduševit će vas kombinacijom superiorne kvalitete zvuka i najboljeg aktivnog noise cancelling sustava u klasi. Prodor okolnih zvukova i kvarenje glazbenog užitka su prošlost uz N60NC, čije baterije osiguravaju do 30 sati upotrebe, a ukoliko ni tada ne želite prekinuti uživanje u glazbi, slušalice možete nastaviti koristiti u pasivnom načinu rada. Pored nenadmašnog slušnog iskustva, elegantne AKG N60NC donose i lijep dizajn, a upotreba aluminija, memorijske pjene i kože donosi dodir stila ovim vrlo poželjnim i laganim slušalicama.
 
 
 
 

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2015-2016: Bowers & Wilkins CM6 S2
 
Posljednji dodatak CM liniji britanskog proizvođača, model CM6 S2, predstavlja jedini regalski zvučnik u seriji koji je opremljen tehnologijom “Tweeter on Top”, sa 25-milimetarskim visokotoncem postavljenim u zasebno kućište na vrhu komore. Komora sadrži 165-milimetarski mid-bas od pletenog aramida i dizajniran je da bude pričvršćen za namjenski stalak FS-CM2, iako samoljepljive gumene stope omogućavaju upotrebu drugih stalaka. Pored toga, bas-refleks otvor na zadnjoj strani omogućuje fino podešavanje basa ubacivanjem pjenastih umetaka. Ovaj rafinirani i detaljni zvučnik pružit će vam zvuk koji veličinom i sveobuhvatnošću daleko nadmašuje njegove male dimenzije.
 
 
 
EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2015-2016: Denon HEOS
 
HEOS by Denon sadrži sve sastojke koji su nužni za svestrani kućni audio-sustav. Zvučnici dolaze u nekoliko verzija - HEOS 1, 3, 5 i 7 - dok odvojene komponente sadrže svestrano HEOS pojačalo i HEOS Link pretpojačalo. HEOS HomeCinema je savršen za postavljanje ispod ekrana kao soundbar, dok je HEOS Extend idealan za wi-fi povezivanje i elegantnu bežičnu reprodukciju. Cijeli sustav se konfigurira i pokreće pomoću intuitivne aplikacije HEOS (za iOS i Android), dok Spotify, Tidal, Deezer i TuneIn radio predstavljaju samo dio integriranih glazbenih servisa. Ovaj sustav je sposoban za kreiranje iznenađujuće dubokih basova, optimalnih srednjih tonova i energične reprodukcije, pa predstavlja savršeno rješenje za uživanje u divnom zvuku u cijeloj kući.
 
 

EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2015-2016: Marantz NA8005
 
Ovaj digitalni glazbeni player iz gornjeg dijela ponude kompatibilan je s brojnim izvorima zahvaljujući konvencionalnim koaksijalnim i optičkim ulazima, asinkronom USB portu i mrežnom streamingu datoteka do 192 kHz/24-bitskog LPCM i DSD128. Player takođe podržava Apple AirPlay, Spotify Connect i internetski radio. Prednji USB port omogućuje povezivanje smartfona, tableta i prenosivih diskova, što će ga približiti još većem broju korisnika. Ovaj player oplemenjuje sadržaje visoke razlučivosti svojim milozvučnim i slatkim visokim tonovima, što se također vrlo dobro odražava na zapise s niskim bit-rateom, poput AAC i MP3 zapisa. Sočan i masivan bas upotpunjuje kvaliteta uređaja koja zaslužuje počasno mjesto u svakom mrežnom hi-fi sustavu.
 
 

EUROPEAN HEADPHONES 2015-2016: Sennheiser MOMENTUM 2

Sennheiserove slušalice MOMENTUM 2 nastale su na valu uspjeha originalnog modela MOMENTUM. Nova verzija nudi veće rezonatore i preklopivi nosač, kako bi olakšala život onima koji koriste MOMENTUM u pokretu. Druge zgodne sitnice obuhvaćaju kvalitetniji mikrofon i odvojive kablove, dok su luksuzna, fina koža i nehrđajući čelik preuzeti od originalnog modela. Lagane za pokretanje i impresivnog basa, MOMENTUM 2 uspijevaju zvučati ugodno bogato i ujedno vrlo detaljno, što ih postavlja u sam vrh svoje cjenovne kategorije.
 
 


 
Sve nagrade pogledajte na EISA službenim web stranicama


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: