Google napada Facebook

11. kolovoza 2010., pregleda: 239, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Nakon neuspjeha s Waveom, Google se sprema na ono o čemu se već godinama šuška. Na velika vrata ući u svijet društvenih mreža.

Kako popularnost Twittera i Facebooka iz dana u dan raste i više nema potrebe da se raspravlja hoće li i može li preživjeti, Google se sprema uzeti i svoj dio kolača. Za utrku se već dugo sprema, a kako bi se uskoro i moglo nešto realizirati, pokazuje ukidanje Google Wavea i najava kako će ga se iskoristiti za razvoj drugih projekata. Je li možda riječ o projektu neke nove društvene mreže?

Čini se da je tako, ako je vjerovati najavi kako je Google kupio Slide, kreatora aplikacija za razvoj društvenih mreža. Iako internetski div ne otkriva kolika je vrijednost ovog 'deala' pretpostavlja se kako se iznos kreće između 180 i 230 milijuna dolara!

Google je dosada imao već nekoliko, recimo neuspješnih pokušaja na ovom području, sa svojim Orkutom i Google Buzzom koji ni jedan ni drugi nisu zaživjeli u onoj mjeri u kojoj se to od njih i očekivalo. Nadamo se samo kako će s novim pokušajem imati više sreće.
Izvor: hgspot.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: