Hakeri napali Nintendo: Neautorizirana posjeta serveru

8. lipnja 2011., pregleda: 248, komentara 0, Ocjena (4) korisnika:

Nintendo je izvjestio da je jednom od njegovih poslužitelja je pristupljeno bez odobrenja. Tvrtka je naglasila da nije došlo do gubitka osobnih informacija, ali nije ulazio u detalje o upadu ili sigurnosnoj ranjivosti.

Nintendo je vjerojatno još uvijek istražuje događaj, ali su iz tvrtke priznali da je "činjenica da je bilo neka vrsta mogućih hakerskih napada." Ova vijesti se pojavila svega par dana prije E3 sajma, gdje će Nintendo predstaviti novu Wii konzolu.

Nedavno je Sony bio žrtva mnogo većih razmjera napada kojima su ispjeli ukrasti milijune korisničkih računa, a završio je troškom nekoliko desetaka milijuna dolara i frustriranim korisnicima koji nisu mogli pristupiti usluzi. Kao i SonyPictures.com o čemu smo više pisli ovdje. Najnovije informacije govore da je Sony još uvijek pod napadom i povrede manjeg opsega su prijavljene ovaj tjedan. Sony surađuje sa FBI i ostalim vladinim agencijama kako bi ušli u trag počiniteljima napada.

Jedna hakerska grupa (Lulz security) je navela da stoji iza napada na Nintendo, te je prikazala datoteku konfiguracije servera kao dokaz. Međutim, oni tvrde da je to bio samo tehnički izazov i da Nintendo nije bio meta za ozbiljniji napad.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: