Internetska televizija - Službeno je! YouTube uvodi live streaming

13. rujna 2010., pregleda: 302, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

Nakon mjeseci, pa čak i godina nagađanja, glasine su se pokazale istinitima. YouTube priprema se za lansiranje live streaming platforme, koja će njegovim partnerima koji isporučuju sadržaj omogućiti direktan prijenos videa do korisnika u realnom vremenu (real-time).

Ovaj potez će najveći svjetski servis za razmjenu videa učiniti konkurentom sličnim servisima, kao što su Ustream, Justin.tv, Livestream i sl.

Od ponedjeljka ujutro pa sve do utorka navečer četiri odabrana partnera – Next New Networks, Howcast, Young Hollywood i Rocketboom – uživo će prenositi svoj program na YouTubeu.

Ipak, nemojte se previše radovati. Ovo je samo test, no YouTube je najavio da ima u planu ponuditi funkciju prijenosa uživo (live streaming) svim svojim partnerima koji sudjeluju u izradi sadržaja. Pitanje je samo vremena.

Live stream će biti dostupan samo na stranici YouTubea i nećete ga moći ugraditi (embed) drugdje, primjerice u članke. Također, YouTube neće arhivirati takve snimke. No, najvjerojatnije će i ove dvije funkcije u budućnosti jednom zaživjeti. Funkcija koja će biti aktivna su komentari. Naime, sva ova četiri content providera moći će direktno u realnom vremenu odgovarati na pitanja korisnika.

Treba spomenuti i jednu važnu stvar. YouTube, kada govori o live streamingu, uvijek govori o partnerima, ne i o milijunima "normalnih", malih korisnika YouTubea. To nije neobično budući da bi streaming sadržaja tolikog broja ljudi zahtijevao ogromnu infrastrukturu, a osim toga, netko bi mogao i zloupotrijebiti ovaj servis, primjerice kako bi uživo prenosio svoje samoubojstvo ili nešto još luđe.

Izvor: net.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: