ISPROBALI SMO: Jesu li Dali ZENSOR 3 zaista best buy zvučnici?

13. veljače 2014., pregleda: 14497, komentara 0, Ocjena (74) korisnika:

Dali ZENSOR 3, prvi puta predstavljeni javnosti sredinom 2013. godine na Münchenskom High End Show-u, pokupili su brojne nagrade i priznanja kao uvjerljivo najbolji bookshelf zvučnici, stoga nam nije preostalo ništa drugo, već ih i sami isprobati.


Naručite Dali Zensor 3
uz besplatnu dostavu za cijelu Hrvatsku!
 
ZAPOČNITE SHOPPING!
 

Danski Dali zasigurno je jedan od najambicioznijih europskih proizvođača zvučnika već dugi niz godina, sa širokom paletom proizvoda od početne, entry level klase, sve do high-end-a. Izrazito popularna i nagrađivana, izvrsna ZENSOR serija, koja je do sada brojila 4 člana: ZENSOR 1, ZENSOR 5, ZENSOR 7 i ZENSOR VOKAL, sada je dobila novog člana - ZENSOR 3, ponovno, uspješno spajajući pravu, izvornu HI-FI kvalitetu s modernim dizajnom,ali i vrlo pristupačnom cijenom.

Isprobali smo Dali ZENSOR 3 bookshelf zvučnike u kombinaciji s odličnim AV receiverom Yamaha RX-V477 ali i stereo pojačalom R-S500.
 
Zvučnici su, u našem slučaju, u boji crnog jasena, s prednjom pločom atraktivne lak crne, a dostupni su još i u bijeloj boji ili boji oraha. S prednje strane nalazimo bas/srednjotonac promjera 175 mm izrađen od papirnate mase ojačane drvenim vlaknima. Iznad bas/srednjotonca se nalazi visokotonac od meke kupole promjera 25 mm.
 


Želite ih poslušati? Dođite u naš showroom!
Javite nam se i dogovorite svoj termin!

   
Sa stražnje strane nalazi se bass reflex i pozlaćene jednostruke priključke. Visina same kutije je 351 mm, širina 205 mm, a dubina 293 mm, dok masa jednog zvučnika iznosi solidnih 6,3 kg. Osjetljivost zvučnika je 88 dB pri impedanciji 8 ohm-a što predstavlja lak teret za pojačala. Maksimalna snaga koju ovaj zvučnik može primiti je 125 W, uz frekvencijski raspon od 50-26 500 Hz, što je zaista mnogo.

Svojim ugodnim toplim zvukom, jasnim visokim tonovima i dubokim, snažnim basom, s obzirom na volumen ZENSOR 3, zaista su nas impresionirali, te nam se na trenutke činilo kao da se radi o puno većim i skupljim zvučnicima. S obzirom na spomenuto, mogu odlično poslužiti u stereo sustavima za manje, srednje, ali i veće prostorije, ili kao prednji i surround zvučnici u sustavu kućnog kina. Naravno, preporuka je, kao uostalom i kod svih bookshelf zvučnika, postaviti ih na stalke ili nosače (primjerice Vogles VLB200).

Pogodni su za sve vrste glazbe i nisu nimalo naporni nakon cjelodnevnog slušanja, dapače, potpuno Vas uvuku u svijet glazbe, te se sami, satima nismo mogli odvojiti od njih, posebice u kombinaciji sa stereo pojačalom R-S500, koji su kao stvoreni za ove zvučnike.

Svojim zvukom ostavljaju dojam vrlo kvalitetno zaokruženog proizvoda, posebno kada uzmemo u obzir njihovu iznimno povoljnu cijenu, stoga smo se i sami uvjerili kako su ZENSOR 3, zaista trenutno best buy bookshelf zvučnici na tržištu!

Preporuke AV receivera uz Dali ZENSOR 3, osim spomenute kombinacije s Yamaha RX-V477, predlažemo:

 

 1. Yamaha RX-V377
 2. Denon AVR-X1000 / AVR-X2000
 3. Harman Kardon AVR 151 / AVR 161
 4. Marantz NR1504
 5. Onkyo TX-SR313
 6. Pioneer SX20 / VSX323


... a što se tiče kombinacije sa stereo pojačalom:

 1. Harman Kardon HK980
 2. Marantz PM 5004 / PM 6005
 3. Onkyo A-9030 / A-9050 / A-5VL
 4. Pioneer A-30
 5. Yamaha R-S500

 
 1.  
  
Naručite Dali Zensor 3
uz besplatnu dostavu za cijelu Hrvatsku!

 
   
Potrebne su Vam dodatne informacije?
Javite nam se, naše stručno osoblje rado će Vas savjetovati i pomoći Vam pri odabiru!
Dođite ih poslušati u naš showroom!
 
   

 


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: