Kako odabrati projektor i platno za ugostiteljski objekt - kafić ili restoran

pregleda: 6180, komentara 0, Ocjena (9) korisnika:

Ako ste vlasnik ugostiteljskog objekta, bilo caffee bara ili restorana, te želite u svoj objekt postaviti projektor i platno - na pravom ste mjestu! U našem kratkom vodiču za kupnju, saznajte na što sve trebate pripaziti pri odabiru!


Pogledajte našu ponudu i naručite uz BESPLATNU dostavu!
 

 
ZAPOČNITE SHOPPING!

 

Naše educirano osoblje, s više od 12 godina iskustva u radu s audio/video opremom, rado će Vam pomoći:

> stručni savjeti pri odabiru i kupnji projektora, platna i kompletne dodatne opreme
> velik izbor opreme dostupan odmah
> usluga montaže i spajanja opreme, te edukacija osoblja za korištenje
> najpovoljnije cijene opreme uz besplatnu dostavu


Vaš slučaj je specifičan i želite da dođemo k Vama, napravimo izvid na licu mjesta,
te Vam ponudimo najbolje rješenje? Javite nam se! 

 

 

Iako je svaki prostor "priča za sebe", te nema univerzalnog pravila, slijede najvažnije smjernice pri odabiru, koje svakako morate imati na umu pri kupnji projektora i platna.

Izvor signala i povezivanje s projektoromPrvo i osnovno - morate imati izvor TV signala, primjerice Max TV, DVBT tuner ili nekakav srodan uređaj.Takav uređaj je najbolje HDMI kablom povezati s Vašim projektorom, budući da HDMI kabel nudi najveću kvalitetu prijenosa signala i na većim udaljenostima stoga je preporuka uvijek odabrati projektor s HDMI konekcijom, iako postoji i mogućnost spajanja video koaksijalnim kablom.Gdje postaviti projektor i platno?

Sadržaj ili utakmice možete projicirati unutar samog lokala ili na terasi - vanjske projekcije će privući znatno više navijača i znatiželjnika, budući da niti jedan TV uređaj razumne cijene ne može konkurirati veličini slike projicirane na platnu; također, projektor i platno možete po potrebi (vremenskim uvjetima i godišnjim dobima) premještati unutra ili van.

Svakako vodite računa o svjetlosnim uvjetima. Primjerice, ako namjeravate projektor i platno većinom koristiti za utakmice koje se odvijaju uglavnom navečer, vanjska terasa je odlično rješenje.
Kako odabrati pravu kombinaciju - jačinu projektora i dimenziju platna?

Pri odabiru vrste platna, najbolje rješenje je odabrati zidno mehaničko (manualno) platno ili eventualno zidno motorno, ukoliko Vaš budžet to dozvoljava. Prijenosno platno (platno na tronošcu) je s druge strane najpovoljnije rješenje, ali zauzima dosta prostora, te može biti nezgodno ukoliko je postavljeno na frekventnom mjestu, stoga se često izbjegava.

Veličina terase/lokala mora odgovarati veličini platna, a preporuka je platno dijagonale 2 - 3 metra za što efektniji doživljaj.

Odabirom većeg platna eksponencijalno raste i potrebna jačina projektora (koja se mjeri u ANSI lumenima), stoga je optimalno izabrati projektor jačine 3000 - 5000 ANSI lumena, pa tako primjerice možemo preporučiti:


platno dijagonale 2 metra > projektor jačine minimalno 3000 ANSI lumena
   platno dijagonale 2,5 metra > projektor jačine minimalno 4000 ANSI lumena
        platno dijagonale 3 metra > projektor jačine minimalno 4500/5000 ANSI lumena


 

Koju rezoluciju projektora odabrati?

Što se tiče rezolucije projektora, preporuka je odabrati WXGA projektor jer ta rezolucija projicira sliku u 16:10 formatu, dakle najsličniji format emitiranom TV signalu. Ukoliko ste ograničeni budžetom, odlično će poslužiti i XGA projektor. Možete odabrati i projektor u SVGA rezoluciji, koji je i najjeftiniji, iako to nije preporučljivo, i u praksi se pokazalo prilično neučinkovito, osim u vrlo malim prostorima.


Kako montirati projektor?

Svakako je najbolje rješenje projektor postaviti na poseban nosač, kako bi projektor bio maksimalno zaštićen. Razlikujemo zidne i stropne nosače, no u ugostiteljskim objektima se najčešće postavljaju stropni nosači, koji su ujedno i povoljniji.

Ovisno o visini stropa u Vašem lokalu, odaberite kratki nosač (za visinu stropa do 3,5-4 metra), ili ukoliko imate viši strop, odaberite teleskopski nosač (za visinu stropa višu od 4 metra).

Ukoliko nemate prethodnog iskustva, najbolje je samu montažu projektora i platna prepustiti profesionalcima, jer Vas pogrešno pozicioniranje kasnije može koštati puno vremena, novaca i živaca, a efekt koji ćete postići će biti upitan.

Želite naš profesionalni, iskusni tim angažirati za montažu? Javite nam se!


Sve ste saznali i spremni ste odabrati projektor i platno za svoj ugostiteljski objekt?

 
ZAPOČNITE SHOPPING!Nadamo se da smo Vam ovim kratkim uputama približili osnovne pojmove pri odabiru projektora i platna, te Vam dali smjernice kako biste pronašli najoptimalnije rješenje za svoj ugostiteljski objekt.


...ukoliko i dalje dvojite ili su Vam potrebne dodatne informacije i pomoć, javite nam se - naše stručno osoblje rado će Vas savjetovati i  pomoći Vam pri odabiru!
   

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst:Zelite da napišemo vodič na neku određenu temu ?   Kontaktirajte nas