Katastrofalna greška BlackBerryja izazvati će miljunsku štetu!

12. listopada 2011., pregleda: 246, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:

Nastavlja se katastrofa za Research In Motion (RIM), kompaniju koja proizvodi BlackBerry pametne telefone i čiji korisnici već dva dana imaju problema s komunikacijom putem mailova i surfanjem internetom.

Iz RIM-a su s velikim zakašnjenjem objavili i razlog nemogućnosti korištenja njihovih servisa, a to su problemi u infrastrukturi u njihovom podatkovnom centru za koje su rekli da će ih riješiti u najbržem mogućem roku.

Također, osim u područjima Europe, Bliskog istoka i Afrike, u ovoj su kompaniji potvrdili da su se problemi pojavili i u Brazilu, Čileu, Argentini i Indiji, a na nekim internetskim stranicama možemo pročitati da su se oni proširili i na SAD, Kanadu i Meksiko – no to još nije službeno potvrđeno. Poznato je da su BlackBerry pametni telefoni popularni među poslovnim korisnicima te da ovakvi problemi mogu izazvati milijunske štete brojnim kompanijama.

Još je prerano govoriti koliki su gubitci nastali zbog problema s RIM-ovim uslugama, no oni bi se mogli brojiti u milijunima dolara – pogotovo što ti problemi još traju i što se, čini se, šire i na druge zemlje.

Do ovakvih masovnih problema s BlackBerryjima dolazi zbog toga što se sav promet odvija centralizirano – dakle, svim mailovi idu preko RIM-ovih podatkovnih centara pa ako dođe do pogreške na RIM-ovoj infrastrukturi u centru koji je zadužen za regiju Europe, Bliskog istoka i Afrike, probleme će osjetiti većina korisnika na tim područjima. Neki analitičari smatraju da su upravo zbog ovakvih situacija brojne kompanije prestale koristiti BlackBerryje i prebacile se na iPhone i Androide.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: