Kina preuzima primat nad Japanom u proizvodnji LCD panela za TV i tablete

16. lipnja 2011., pregleda: 466, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:

Prema posljednjim podacima, kineski proizvođači odlučili su preteći Japan u proizvodnji TFT LCD panela.

Naime, prema podatcima istraživanja koje je provela tvrtka DisplaySearch, proizvođači LCD panela u Kini završavaju planove za proširenje poslovanja kojim bi već krajem plovice godine mjesečno proizvodili više panela od Japana.

TFT LCD paneli ne koriste se samo za LCD televizore i HDTV ekrane, nego i za sve popularnija tablet računala, PC monitore te prijenosna računala. U prvoj četvrtini godine, Kineska proizvodnja je dosegla 2,7 milijuna panela mjesečno, što je još uvijek manje od Japanskih 3,2 milijuna. Ipak u drugoj četvrtini godine, Kini se predviđa rast na 3,4 milijuna, dok je očekivanje da će se Japanska proizvodnja smanjiti na 2,3 milijuna.

Već se sada predviđa da će Kina zadržati prednost na Japanom tijekom ostatka godine i početkom slijedeće godine. Glasnogovornik DisplaySearch-a tvrdi da će Kina imati mnogo veću ulogu u globalnoj proizvodnji LCD panela u sljedećim mjesecima, iako Korejske i Tajvanske kompanije i dalje drže primat na tržištu sa gotovo 50% proizvodnje.

Da bi održali svoju proizvodnju, Japan se okreće iskorištavanju drugih metoda kao što su licenciranje tehnologije third-party proizvođačima te outsourcingu da bi smanjili troškove.

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: