Konačno je stigao Nikon D600!

19. rujna 2012., pregleda: 683, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:

Najmanji i najlaganiji D-SLR punog kadra koji je Nikon ikada proizveo, kompaktni Nikon D600 donosi velike promjene zaljubljenicima u fotografiju.

Opremljen FX senzorom slike koji je ranije bio rezerviran za profesionalne fotoaparate, iznenađujuće lagani Nikon D600 pružit će mnogo većem broju fotografa priliku da istraže prednost punog kadra i odvedu svoje umijeće fotografiranja na sljedeću razinu. Od pravog širokokutnog do super telefotografskog raspona, ovaj fotoaparat omogućit će otkrivanje novih svjetova fotografskih dubina i detalja i povećat će strast za fotografijom zahvaljujući živim slikama koje govore same za sebe.
Izuzetna dubina i detalji

 
Nikonov novorazvijeni senzor CMOS FX-formata (puni kadar) s 24,3 megapiksela omogućava vrhunske detalje i raspon tonova, čak i pri slabom svjetlu.

Od pravog širokokutnog do super telefotografskog raspona, 14-bitna A/D konverzija i odličan omjer signal-šum omogućuju slike izvrsne kvalitete uz nizak šum i širok dinamičan raspon čak i pri visokim vrijednostima ISO osjetljivosti.

ISO raspon od 100–6400, uz mogućnost proširenja do 25.600 (ekvivalent) odnosno smanjenja do 50 (ekvivalent), pruža vrhunske mogućnosti pri slabom svjetlu. Inteligentni sustavi smanjenja šuma ovog fotoaparata upravljaju šumom bez žrtvovanja finih detalja, omogućujući izuzetnu fleksibilnost u svim uvjetima osvjetljenja: slike su oštre i čiste, čak i kod viših ISO postavki.
 
Sustav za obradu slika EXPEED 3
 

Opremljen istim mehanizmom za obradu slike nove generacije EXPEED 3 kao i Nikonova perjanica D4, Nikon D600 znatno olakšava obavljanje zadataka bogatih podacima bez žrtvovanja brzine i kvalitete.

Obrada slika od 16 bita omogućuje bogatije boje i nijanse no ikada prije, uz blage gradacije i obilje detalja i nijansi sve do čisto bijele, čak i kod snimanja u JPEG formatu.
 
Izuzetno osjetljiv sustav automatskog fokusiranja
 

Nikon D600 omogućuje vrhunsko snimanje objekata pri svakom svjetlu zahvaljujući Nikonovom Multi-CAM4800 AF sustavu s 39 točaka koji se odlikuje AF osjetljivošću naslijeđenom od perjanice D4.

Kompatibilnost s objektivima od najviše f/8 kombiniranim otvorom blende i osjetljivost do -1 EV (ISO 100, 20°C/68°F) omogućuju izoštrene slike čak i u teškim uvjetima osvjetljenja. Brojni AF načini rada kao što su AF s dinamičkim područjem i 3D-praćenje održavaju fokusiranje čak i na najmanjim objektima, bez obzira na nepredvidljivost njihovih kretnji.


 
Video televizijske kvalitete
 

Utemeljen na istoj tehnologiji kao i Nikonov cijenjeni D800, Nikon D600 ima D-Movie za više područja za potpunu prilagodljivost koja je potrebna fotografima koji žele snimati videozapise. Velika raznolikost aplikacija za videozapise, sveobuhvatna raznovrsnost brzina kadra i praktične korisničke kontrole, koje omogućuju potpunu kontrolu rada prikaza uživo tijekom snimanja videozapisa, zajedno osiguravaju najkvalitetnije snimanje videozapisa velikog formata.

Brzine kadra: Videozapisi pune HD razlučivosti (1080p) mogu se snimati pri 30p, 25p i 24p, uz opcije od 60p, 50p i 25p pri 720p. Isječci videozapisa pune HD razlučivosti mogu trajati i do približno 29 minuta i 59 sekundi.

Način rada s više područja: Snimanje u punoj HD razlučivosti (1080p) moguće je i u FX i u DX formatima, što omogućuje iznimnu slobodu izražavanja.

Audio kontrola za vjernu reprodukciju zvuka:
uz Nikon D600 videozapisi zvuče jednako dobro kao što izgledaju. Utičnica za mikrofon omogućuje upotrebu vanjskog stereomikrofona za snimanje jasnog zvuka, a tu je i audio izlaz za vanjske slušalice.

Nekomprimirani HDMI izlaz:
Nikon D600 omogućuje izlaz toka nekomprimiranog videozapisa uživo pri 1080p u vanjske snimače, pri čemu izlaz automatski pada na 1080i u slučaju otkrivanja vanjskog monitora.
 
Napredno prepoznavanje scene pomoću RGB senzora od 2016 piksela
 

Nikonov napredni sustav prepoznavanja scena ugrađen u D600 ima i Nikonov novodizajnirani RGB senzor mjerenja od 2016 piksela, koji do detalja analizira svaku scenu te omogućuje vrhunsku preciznost. Po prvi put može otkriti ljudska lica zapanjujućom točnošću pomoću optičkog tražila, te prepoznati boje i svjetlinu scene uz dosad neviđenu preciznost.

S ugrađenim Nikonovim izuzetno cijenjenim Multi-CAM4800 AF sustavom — s mogućnošću pojedinačnog odabira ili konfiguracije postavki pokrivenosti u 9, 21 i 39 točaka — modul senzora automatskog fokusiranja i algoritmi iznova su projektirani kako bi se značajno poboljšale mogućnosti osjetljivosti na prikupljanje slabog svjetla i omogućila kompatibilnost s kombiniranim otvorom blende do f/8 uz otkrivanje sve do -1 EV (ISO 100, 20°C/68°F).

Pojednostavnjeni odabir načina rada AF kao što su AF-A, AF-S i AF-C sada je moguć bez micanja oka s tražila.
 
Mobilnost punog kadra
 

Iznenađujuće lagani Nikon D600 prvi je Nikonov fotoaparat punog kadra ovako kompaktnog dizajna. Kombiniran s naprednim opcijama za prijenos slika, pruža slobodu snimanja i dijeljenja te potpunu perspektivu sa svakog mjesta.

Kompaktan, lagan i izdržljiv: stvoren da izdrži teške uvjete, Nikon D600 ima gornji poklopac kao i stražnje poklopce od legure magnezija, a težak je samo 760 g (bez baterije). Jednak stupanj zaštite od vremenskih utjecaja kao kod Nikonovog profesionalnog D800 SLR omogućuje veću otpornost na vlagu i prašinu.

Mediji za pohranu: dvostruki utori za SD kartice velike brzine podržavaju memorijske kartice SDXC i UHS-I.

Prijenos podataka: Nikon D600 omogućuje prijenos podataka velikom brzinom uz Hi-Speed USB i bežični prijenos slika pomoću dodatnog mobilnog prilagodnika WU-1b.
 
Odličan odziv i intuitivnost
 

Stvoren da pokrene strast za fotografijom u svakoj situaciji, Nikon D600 omogućuje brz odziv i pouzdan rad, dok praktično smješteni gumbi i kontrole omogućuju lako i ugodno rukovanje i prilagodljivost kako bi se osiguralo brzo reagiranje čak i u najneočekivanijim prilikama za snimanje.

Brz odziv: pokretanje u samo približno 0,13 sekundi, kašnjenje otpuštanja okidača smanjeno je na približno 0,052 sekunde, uz kontinuirano snimanje od približno 5,5 fps u FX i DX formatima.

Okidač visoke preciznosti i izdržljivosti:
okidač je ispitan na 150.000 ciklusa otpuštanja okidača kako bi se potvrdila njegova izdržljivost i preciznost. Raspon brzine iznosi od 1/4000 do 30 s; ima inteligentan monitor okidača s automatskom dijagnostikom kao i pogonsku jedinicu za smanjenje potrebne snage prilikom podizanja okidača na dulje vrijeme tijekom snimanja videozapisa.

Precizci LCD monitor od 8 cm (3,2 inča), s približno 921.000 točaka, sa širokim kutom gledanja i s automatskim podešavanjem svjetline zaslona: omogućuje reprodukciju jasnih, oštrih slika uz velik kapacitet reprodukcije boja. Svjetlina LCD monitora automatski se podešava u skladu s okruženjem.

 
Kreativni alati u fotoaparatu
 

Mnoštvo kreativnih i praktičnih alata u fotoaparatu kao što su HDR i efekti filtra pomažu da svaku priliku za snimanje iskoristite na najbolji način te omogućuju lako usavršavanje slika.

Izbornici za uređivanje u fotoaparatu: sadrže brojne korisne značajke uključujući opcije za ispravljanje efekta crvenih očiju i izjednačenje boja, kao i D-Lighting, RAW sustav za obradu slike i opcije za promjenu veličine. Efekti filtra uključuju Skylight, zvjezdasti zaslon (Cross screen), efekt minijature (Miniature), konturu u boji (Color outline), crtež u boji (Color sketch) i selektivnu boju (Selective color). Opcije za brzo retuširanje uključuju regulaciju izobličenja, kontrolu perspektive, izravnanje i riblje oko. Tu je i značajka za uređivanje videozapisa koja omogućuje određivanje početka i kraja isječaka videozapisa te njihovo efikasnije pohranjivanje.
Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: