Konkurencija Facebooku i Twitteru - Apple pokrenuo društvenu mrežu

1. rujna 2010., pregleda: 247, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Apple je izazvao Facebook i Twitter lansiranjem društvene mreže posebno dizajnirane za obožavatelje glazbe. Ping, servis za otkrivanje glazbe, ugrađen je u iTunes i uskoro će biti na računalima više od 160 milijuna korisnika.
Steve Jobs, direktor Applea, na posebnoj je konferenciji za novinare održanoj u San Franciscu dao pregled Appleovog novog pristupa glazbenim i zabavnim servisima.

"Jedna od najvećih stvari na koju se fokusiramo s iTunesima je otkrivanje. Nudimo više od 12 milijuna pjesama, pa kako među njima pronaći nove stvari?", pitao je Jobs. "Zato lansiramo Ping - to je društvena mreža koja se vrti oko glazbe. To je kao da križate Facebook i Twitter s iTunesima. Možete pratiti svoje omiljene bendove i svoje prijatelje i otkriti kakvu glazbu oni vole i skidaju."


Jobs je predstavio i novi, kompaktni TV set-top box, tek nešto veći od iPhonea, koji može streamati sadržaj poput glazbe, filmova i televizijskih serija s interneta direktno na TV.

Jobs, koji je prije Apple TV nazivao hobijem, priznao je da, iako se ljudima uređaj svidio, prodavao se samo u malim brojevima. Rekao je da je tvrtka slušala komenare korisnika o njihovom idealnom set-top boxu, i prilagodila ga njegovim zahtjevima.

"Htjeli su pristup holivudskim filmovima i TV serijama, ne zanimaju ih amaterske stvari", rekao je Jobs. "Svoje filmove i serije žele u visokoj kvaliteti, i žele plaćati niske cijene za ovaj sadržaj. Ne žele računalo na svojoj televiziji - a ovo je teško za shvatiti ljudima u računalnoj industriji. Ne žele se brinuti o pohrani skinutih filmova i serija."

Novi Apple TV će omogućiti korisnicima posudbu filmova i serija za vrlo nizak iznos. Filmovi u visokoj kvaliteti bit će dostupni u isto vrijeme kad i DVD verzije za cijenu od pet dolara, a televizijske serije stajat će jedan dolar. Sam uređaj stajat će 100 dolara, što je duplo manje od prethodne verzije uređaja.


Jobs je iskoristio ovu priliku kako bi pokazao nove iPode. iPod Touch ima isti ekran kao iPhone 4, te dualnu kameru, za snimanje videa i video pozive putem FaceTimea.
Izvor: net.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: