LG i Toshiba pristupili ZigBee udruženju

15. srpnja 2010., pregleda: 257, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

LG Electronics i Toshiba pridružili su se upravnom odboru RF4CE™ ZigBee udruženja, globalnom ekosistemu tvrtki koje stvaraju bežična rješenja niske energetske potrošnje za kućne, komercijalne i široko potrošačke uređaje. Tako su stali uz bok Philipsu, Freescale Semiconductoru, Texax Instrumentsu, Samsungu i Sonyu koji su se udruženju već ranije priključili kako bi ponudili ekonomične i napredne uređaje s potpuno novim karakteristikama. Prvi proizvod koji je odbor ponudio je novi sustav daljinskog upravljanja uređajima koji koristi RF4CE specifikaciju.

Prvi put predstavljen u ožujku 2009. godine RF4CE je standardizirana specifikacija komunikacije zasnovane na radio-frekvenciji koja omogućuje brže, sigurnije i fleksibilnije upravljanje uređajima sa mnogo većih udaljenosti od dosadašnjih upravljača. Novi standard omogućuje komunikaciju prema uređaju kojim upravljamo neometanu vizualnim preprekama kakvu niti jedan dosadašnji IR (infracrveni) daljinski upravljač ne može ponuditi. Korisnici se tako više ne moraju truditi kako bi usmjerili daljinske upravljače prema uređajima. Standard omogućuje i duži vijek baterije te dvosmjernu komunikaciju pa nudi čitav niz novih mogućnosti namijenjenih potrošačkim elektroničkim proizvodima i home entertainment uređajima.

Predsjednik ZigBee RF4CE upravnog odbora Bob Heile ističe kako novi standard omogućuje  proizvođačima stvaranje novih proizvoda koji ne samo da rade bolje i sigurnije, nego imaju karakteristike koje korisnicima otvaraju nova i jedinstvena iskustva. Pristupanje LG Electronicsa i Toshibe u upravni odbor potvrda je i našeg rastućeg utjecaja u CE industriji. Conformité Européenne ili CE certifikat znak je koji potvrđuje kako je proizvod testiran i odobren prema EU standardima o sigurnosti, zdravlju i zaštiti okoliša.Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: