Microsoft - upravljanje računalom gestama i pokretima ruke

1. srpnja 2010., pregleda: 262, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

Čini se da vrijedni Microsoftovi radnici uporno rade na osmišljavanju novih tehnologija koje bi nam trebale olakšati život u godinama koje dolaze. Barem što se upotrebe računala tiče jer ono što upravo razvijaju je upravljanje računalom pokretima ruke ispred monitora. Nešto slično kako radi Kinect kontroler za Xbox 360, prije znan kao Project Natal.

I ovaj put, kao i u slučaju sa Skinput tehnologijom, koju smo vam nedavno predstavili ugodno su nas iznenadili domišljatošću i vizijom tehnologije koju pretvaraju u stvarnost.

Microsoftova grupa za primijenjene znanosti razvija navedenu tehnologiju postavljenom kamerom iza prozirnog OLED zaslona te se, u ovoj fazi razvoja, kontrola računalom odvija slično kako rade zasloni osjetljivi na dodir osim što u ovom slučaju zaslon ne morate dodirivati. Možete se čak i odmaknuti te upravljati računalom pokretima i gestama ruke.

Vrlo praktično neki će reći, drugima neće biti jasno, ali činjenica ostaje da je miš već vrlo zastarjeli i pomalo dosadan način upravljanja računalom.

Što će se točno razviti iz prototipa ostavit ćemo za neku doglednu budućnost, a u video prezentacijama ispod teksta pogledajte kako to danas izgleda. 

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: