Miš? Šišmiš? Ma ne, samo miš koji leti!

19. ožujka 2013., pregleda: 322, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:Slavni ruski dizajner Vadim Kibardin koji je odnio međunarodnu nagradu na manifestaciji Design and Design, nedavno je najavio da razvija levitirajućeg računalnog miša.

Nazvao ga je jednostavno "The Bat" (šišmiš). "Šišmiš" izgleda kao mađioničarski trik, ali tehnologija koja stoji iza njega je jednostavna: magnetsko prstenje drži ga u zraku. "The Bat" lebdi 10 milimetara iznad povšine kada je na njega naslonjena šaka, odnosno 40 milimetara kada nije u upotrebi.

Cilj ovog dizajnera bio je da smanji pritisak na zglob koji može dovesti do tzv. sindroma karpalnog tunela. Stručnjak za ergonomiju dr. David Rempel izjavio je za New York Times još 2008. da su se "u posljednjih nekoliko godina pojavili jaki dokazi koji upućuju na to da ako koristite miša više od 20 sati tjedno, povećava vam se rizik od sindroma karpalnog tunela."Neki autori na tehnološkim blogovima čak smatraju da ovaj miš, odnosno "šišmiš" nije stvaran već da je riječ o računalnoj simulaciji.

Technabob ga je nazvao "nepraktičnim" i "vjerojatno nemogućim" dok OhGizmo! piše da bi ovakav proizvod, čak i da se pojavi na tržištu, teško mogao zaživjeti.

Prema pisanju Huffington Posta "Bat" miš je trenutačno u "prvoj fazi pre-produkcije"... Živi bili, pa vidjeli!
 

 

Izvor: www.net.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: