MIT donacijom postao većinski vlasnik BOSE-a!

2. svibnja 2011., pregleda: 354, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Amar Bose, osnivač Bose Corporation, omiljenog proizvođača audio opreme mnogih pravih audiofila, iznenadio je svijet poklonivši većinski udio u kompaniji Istitutu tehnologije u Massachusetts-u (MIT), jednom od najpoznatijih tehnoloških koledža u svijetu.

Bose donirao većinski udio MIT-u

Bose je diplomirao na MIT-u 1951. godine s diplomom prvostupnika, magisterijem i doktoratom, prije nego se 1956. godine vratio kao predavač. Iako je namjeravao provesti samo nekoliko godina predavajući na koledžu, Bose je ostao na kampusu sve do 2001. - iako je već 1964. godine osnovao tvrtku specijaliziranu za proizvodnju audio rješenja Bose Corporation.

Iako više ne predaje na MIT-u, definitivno se upisao u povijest te velike insitucije donirajući većinski udio svoje kompanije u obliku dionica bez prava glasa. To znači da će MIT svake godine dobiti znatna financijska sredstva kada Bose Corporation isplati dividende dioničarima, međutim neće imati nikakva utjecaja na strateške odluke koje se tiču vođenja kompanije. Nadalje, određeno je da ove dionice moraju ostati u vlasništvu MIT-a, te se ne mogu prodavati.

Bose - filantrop koji ulaže u obrazovanje budućih generacija

"Amar Bose dao nam je danas nevjerojatan poklon, ali isto tako, služi i kao odličan primjer za sve ostale MIT-ove diplomante koji žele sami iscrtati svoj put kroz život." - rekla je predsjednica MIT-a, Susan Hockfield tijekom objavljivanja ovog poklona. "Dr. Bose postavio je najviše moguće učiteljske standarde, zbog kojih ga njegove kolege i studetni još uvijek izuzetno cijene i poštuju. Njegova nezasitna znatiželja odvela ga je u nevjerojatna istraživanja, kako na MIT-u, tako i u njegovoj vlastitoj kompaniji". Kako je istaknula predsjednica Hockfield, dr. Bose ovo radi kako bi nastavio ulagati u obrazovanje budućih generacija inženjera, iako se on osobno ostavio podučavanja.

Unatoč tome što je poklonio dionice, dr. Bose ostati će na čelu kompanije kao predsjednik i tehnički direktor.

Pogledajte ponudu Bose proizvoda na AVmax web trgovini


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: