Nasljednik najprodavanijeg Canon modela G10, uskoro na tržištu

29. kolovoza 2009., pregleda: 669, komentara 0, Ocjena (6) korisnika:

Canon je nedavno predstavio nasljednika svojeg najprodavanijeg modela Powershot-a G10, u klasi kompaktnih digitalnih fotoaparata; sa čak 5 MP manje. Riječ je o modelu PowerShot G11.

PowerShot G11 koristi 1/1.7 inčni, 10 MP CCD senzor visoke osjetljivosti, dok je "srce" starog modela PowerShot G10 14,7MP CCD senzor. U Canonu tvrde da će ovaj manji čip povećati kvalitetu slike i uvelike smanjiti razinu zvuka kojeg proizvodi prilikom snimanja fotografija.

Pored manjeg CCD senzora, G11 ima i manji, ali pomični  LCD ekran, 2.8 inča u odnosu na starih, fiksnih 3 inča. Usprkos manjoj veličini, u Canonu su uspjeli na manji LCD ekran stisnuti jednakih 461.000 točaka kao na starom modelu.

Prednjom stranom PowerShot-a  G11 dominira optički stabilizirana zoom-leća (28-140mm), nudeći i dalje opcije: potpuno manualnog snimanja fotografija, RAW fotografije i Digic 4 procesuiranje fotografije. Poboljšane su i softverske mogućnosti obrade snimaka, poput korekcija kontrasta, optimizacije dinamičkog raspona i slično.

Konačno, PowerShotu G11 dodan je i mini HDMI priključak za spajanje na HD televizore; premda   može snimati video isječke samo  u "standard definition" rezoluciji (VGA). G11 ima i Low light funkciju, koja je najzaslužnija za smanjenu buku prilikom snimanja fotografija, budući nudi ISO12,800 snimanje pri rezoluciji od 2,5 MP.

Ukoliko polu-profesionalni fotografi, koji su ciljana skupina ovoga modela, budu spremni izdvojiti nešto više novaca za manje piksela  i tiši rad  u odnosu na prethodni model, to bi mogao biti vrlo važan pokazatelj;  je li "rat" proizvođača fotoaparata megapikselima,  napokon završio ili je samo riječ o kratkom predahu.

Najavljena cijena za  zapadnoeuropsko tržište je cca. 500 funti,a dolazak ovoga fotoaparata očekuje se negdje početkom studenoga 2009.


Canaon G11
Tagovi - canon - g10 - g11 - compact - 14.7

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: