NEX-VG10 - Inovativni spoj DSLR-a i video kamere konačno dostupan masi

14. srpnja 2010., pregleda: 871, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Sony je danas predstavio NEX-VG10, inovativni spoj DSLR-a i video kamere. Radi se o prvoj HD video kameri s izmjenjivim objektivima, namijenjene tržištu široke potrošnje, koji umjetnički izričaj podiže na sasvim novu razinu. Izvrstan  je to način obilježavanja 25-te godišnjice prve Sonyjeve linije video kamera za tržište široke potrošnje koji je ujedno obilježio i novi smjer razvoja video kamera.

NEX-VG10 može snimiti video zapis visoke definicije u 1920x1080 formatu brzinom od 24Mb po sekundi koji je idealan za snimanje na Blu-ray medije, a dolazi sa E-mount 18-200mm objektivom kao standardnom opremom. Sa adapterom za objektive moguće je koristiti bilo koji Sonyjev objektiv Alpha serije. Video zapis sprema se na PRO duoTM i SD memorijske kartice, a moguće je snimiti do 4 sata video zapisa visoke definicije (1920x1080 FH) na 32GB karticu.

Sony se pobrinuo i za iznimno kvalitetan zvučni zapis koji je snimljen kombinacijom četiri mikrofona koji daju jednu stereo zvučnu sliku.

Bez previše tehničkih podataka, koje razumiju samo Sonyjevi tvorci ove nove video kamere, ostaje sigurno kako je predstavljena genijalna ideja pozdravljena od svih video entuzijasta.

NEX-VG10 je od danas moguće naručiti na www.sonystyle.com, a na tržištu se očekuje u rujnu 2010. po cijeni od oko 12,000.00kn.Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: