Nikon D5200 - kao stvoren za napredne fotoamatere

28. siječnja 2013., pregleda: 535, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:Otkrijte nove perspektive s inspirativnim modelom D5200! Od fotografija koje oduzimaju dah do glatkih videozapisa pune HD razlučivosti, ovaj D-SLR fotoaparat jedva čeka da vam pokaže svoju kreativnu stranu.

Fleksibilan monitor s promjenjivim kutom donosi potpuno novo viđenje stvari s jedinstvenim mogućnostima prikaza. CMOS senzor DX-formata od 24,1 megapiksela snima iznimno detaljne slike, a napredni sustav automatskog fokusiranja u 39 točaka uvijek pronalazi metu. Nikonov iznimno precizan senzor za mjerenje osvjetljenja od 2016 piksela jamči precizne ekspozicije čak i u uvjetima lošeg osvjetljenja.

Na videozapise ili fotografije možete primijeniti specijalne efekte u stvarnom vremenu, a Nikonov bežični mobilni prilagodnik omogućuje vam slanje svojih kreacija izravno na kompatibilan pametni uređaj s kojeg ih odmah možete dijeliti s drugima.

Detaljne specifikacije, dostupne verzije i cijene potražite ovdje.

 

Značajke:

CMOS senzor DX-formata od 24,1 MP
: snimite prekrasne detaljne fotografije i videozapise. Možete izrezivati slike bez gubitka detalja, a veliki formati ispisa fotografija izgledaju veličanstveno.

Monitor s promjenjivim kutom:
preokrećite ga, naginjite, zakrećite – istražite vlastitu kreativnost s ovim praktičnim okretnim monitorom. Snimite jedinstvene snimke, uključujući izvrsne autoportrete, iz svakog kuta.

Pronađite svoje nadahnuće sa značajkom D-Movie: snimite videoisječke pune HD razlučivosti s finim detaljima koje ćete odmah poželjeti podijeliti s drugima. Iskoristite prednost glatkog snimanja (do 60i) i ugrađenog stereomikrofona.

Bežični mobilni prilagodnik WU-1a: dijelite slike izravno s fotoaparata D5200 na pametan telefon ili tablet koji radi na operacijskom sustavu Android ili iOS*, ili daljinski upravljajte fotoaparatom putem svog uređaja.

EXPEED 3: Nikonov brz i snažan alat za obradu slika osigurava brz rad, izuzetno jasne slike s izvanrednom reprodukcijom boja i poboljšano snimanje videozapisa.

Visoka ISO osjetljivost (100-6400, proširivo do ekvivalenta od 25600):
uživajte u slobodi koju donose izvanredne performanse u lošim uvjetima osvjetljenja. Snimite detaljne slike u tamnim uvjetima i jasne snimke objekata koji se brzo miču.

Sustav automatskog fokusiranja od 39 točaka: s 39 fokusnih točaka za iznimnu preciznost. Napredno 3D praćenje objekata zadržava fokus čak i na najmanjim objektima, bez obzira na to koliko je njihovo pomicanje nepredvidljivo.

Senzor RGB za mjerenje od 2016 piksela: osigurava precizno mjerenje za točne ekspozicije i šalje podatke sustavu prepoznavanja scena koji optimizira automatsku ekspoziciju, automatsko fokusiranje i automatsko izjednačenje bijelog.

Način efekata:
stvorite jedinstvene fotografije i videozapise upotrebom niza specijalnih efekata, uključujući selektivnu boju i efekt minijature. Odabrani efekt možete vidjeti u stvarnom vremenu dok snimate.

Kontinuirano snimanje brzinom od 5 fps:
snimajte akciju velikom brzinom od pet kadrova u sekundi i snimajte pokrete ili izraze lica koji se brzo mijenjaju u pravom trenutku.

AF načini sa značajkom D-Movie: automatsko fokusiranje s prikazom uživo radi dok snimate videoisječke. Zadržite objekte u oštrom fokusu sa značajkom neprestanog AF-a sa servom (AF-F). Opustite se i prepustite fotoaparatu da prati objekt zahvaljujući AF-u s praćenjem objekta ili AF-u s prioritetom lica.

HDR (visok dinamički raspon):
uhvatite više detalja dok snimate u uvjetima osvjetljenja s visokim kontrastom. Idealno za nepomične objekte, fotoaparat snima dvije snimke pri različitim ekspozicijama tijekom jednog otpuštanja okidača, a zatim ih kombinira u jednoj zapanjujućoj slici s prirodnim kontrastom.

Aktivna postavka D-Lighting:
zadržite detalje na tamnim i svijetlim područjima dok snimate slike pri jakom osvjetljenju ili u situacijama s pozadinskim osvjetljenjem. Idealno za fotografiranje objekata u pokretu.

16 scenskih načina rada: snimite izvrsne snimke odabirom načina koji najbolje odgovara objektu ili situaciji u kojoj snimate. Scenski načini rada optimiziraju postavke poput brzine okidača, ISO osjetljivosti i otvora blende, što je idealno ako brzo želite snimiti savršene snimke ili ste novi u fotografiranju D-SLR fotoaparatom.

LCD visoke razlučivosti: pregledajte sve detalje na svojim fotografijama i u svojim videozapisima zahvaljujući LCD monitoru visoke razlučivosti 7,5 cm (3,0 in.) s promjenjivim kutom, 921.000 točaka, širokokutnim prikazom i visokim omjerom kontrasta. Postavite kompoziciju snimki ili primijenite specijalne efekte za iznimnu jasnoću, neovisno o tome snimate li na zatvorenom ili otvorenom.

Inteligentan dizajn: zahvaljujući malenom, laganom kućištu i izvrsnoj ergonomiji, snimanje s ovim fotoaparatom pravi je užitak. Sigurna drška omogućuje sigurno držanje fotoaparata. Pregledni izbornici i gumbi na jedan dodir za često upotrebljavane funkcije, kao što su D-Movie i prikaz uživo, rukovanje čine brzim i intuitivnim.

Bežični daljinski upravljač: Nikonovi mehanizmi za bežično daljinsko upravljanje WR-R10 i WR-T10 dodatni su pribor koji omogućuje upravljanje ključnim funkcijama fotoaparata na daljinu, čak i kada su prisutne prepreke između vas i fotoaparata. Idealni za snimanje autoportreta, ovi mehanizmi mogu spriječiti podrhtavanje fotoaparata pri otpuštanju okidača.

Objektivi NIKKOR: iskoristite prednost Nikonovih legendarnih objektiva NIKKOR i na najbolji način iskoristite razlučivost fotoaparata od 24 megapiksela. Snimajte fotografije živih boja i upadljivog kontrasta. Snimajte videozapise s jasnim detaljima ili eksperimentirajte s kinematografskim efektima.

Više o fotoaparatu Nikon D5200 potražite ovdje.

Za sve dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate.

Izvor: www.nikon.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: