Nintendo zaštitio naziv Zii?

16. prosinca 2009., pregleda: 279, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Nintendo je bio zaokupljen zaštitom nove riječi koja vrlo sliči nazivu uspješne igraće konzole, Wii.

Ta nova riječ je Zii. Što predstavlja nije poznato. Sve što znamo je da je Nintendo odlučio staviti šape na ovu riječ još u listopadu, prema informaciji koju je prošli tjedan objavio japanski ured za zaštitu patenata.

Moguće je da je Zii zaštićen kako bi se spriječilo konkurenciju, čitaj kineske kopije, od iskorištavanja naziva Wii. No to nije baš izvjesno s obzirom da bi trebali biti prilično neupućeni kako bi zamijenili W za Z.

Vjerojatnije je da će taj naziv krasiti nadolazeći Wii update, za koji se priča da bi trebao imati Blu-ray koji bi po prvi puta donio visoku rezoluciju na konzolu. Ili bi mogao biti dodatak za Wii.

Uzevši u obzir da je Nintendo promijenio ime svoje mega uspješne konzole iz Revolution u Wii, moguće je da Zii nikada neće ugledati svjetlo dana.


Novi moment cijeloj priči je dao Creative Labs sa svojom domenom Zii.com, na kojoj predstavljaju simpatičan uređaj sa zaslonom osjetljivom na dodir, na Android platformi sa obnovljivim baterijama.

Uređaj koji će se koristiti i za gledanje i za igranje. Ovo sugerira da je Zii zaštićen samo u Japanu. Ukoliko nije stvari bi mogle postati jako komplicirane.
 
Tagovi - wii - nintendo

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: