Novi Sharpovi LED televizori

29. srpnja 2009., pregleda: 1144, komentara 0, Ocjena (5) korisnika:

I dok neki najavljuju plasiranje velikih LED ekrana na tržište za 2012. godinu, Sharp je ovoga mjeseca na zapadnoeuropskom tržštu u prodaju pustio dva nova modela LED televizora. Radi se o modelima LE600 i LE700. Novi zasloni koriste Sharpovu AQUOS tehnologiju sa pozadinskim LED osvijetljenjem ekrana.

Sharp LE600 je dostupan u veličinama od 32", 40", 46" dok je model LE700, pored navedenih, dostupan i u veličini 52". Razlika između modela je osim vanjskog izgleda ( LE700 dolazi sa staklenim postoljem)i u karakteristikama ( ekstra HDMI ulaz kod modela LE700).

Sharp je oduvijek bio poznat kao predvodnik u novim tehnologijama proizvodnje televizija. Među prvima su demonstrirali visoke mogućnosti LCD tehnologije, a sada su otišli još jedan korak dalje predstavljaući novu AQUOS LED tehnologiju pozadinskog osvijetljenja cijelog ekrana, reproducirajući slike na zavidnoj razini, bez kompromisa na štetu zaštite okoline.

Oba AQUOS LED modela postižu zavidnu razinu osvjetljenja pomoću više stotina LED lampica ravnomjerno raspoređenih po cijeloj površini iza ekrana. Pored više HDMI ulaza posjeduje i komponetni video ulaz koji je 1080p kompatibilan.Vrijeme odaziva je 4ms, a kut gledanja je impresivnih 176 stupnjeva. Naravno ove karakteristike omogućuju korištenje Sharpovog HP22h Blu-ray playera.

Modeli su opremljeni i sustavima koji omogućavaju smanjenje potrošnje struje prilikom korištenja, prilagođavajući razinu osvijetljenja ekrana, razini osvjetljenosti prostorije. Važno je za napomenuti da ovi ekrani troše do 40% manje energije u odnosu na LCD tehnologiju pozadinskog osvijetljenja ekrana. Prilikom proizvodnje korištene su samo eco-friendly komponente te su sa pravom LE 600 i LE700 nositelji EU eco-label oznake.


Tagovi - sharp - led

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: