Novo sučelje MaxTV-a

17. lipnja 2009., pregleda: 1169, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Unazad nekoliko tjedana korisnici MAXtv-a imaju prilike koristiti novo sučelje i nove mogućnosti koje im ono pruža. Jedna od novosti je mogućnost da krajnji korisnici sami određuju poredak kanala prema vlastitim željema.

Vezano uz promjenu sučelja jedan od noviteta je i mogućnost odabira vertikalnog TV- vodiča (poput onih sa kojima se susrećemo u novinama ili na web stranicama).

Također je uveden i "mozaik" kanal ( omogućava istovremeno gledanje devet najpopularnijih TV kanala na MAXtv-u u o bliku manjih video prozora sa živom slikom), a MAXtv videoteka može se pretraživati po naslovima ( kao i do sada), ali i putem preglednih ikona pomoću kojih možete saznati informacije o samom filmu.

Uvedena je podrška za "widgete", jednostavne programe koji izvršavaju jednu određenu funkciju, kao što su tečajna lista, prikaza stanja na burzi, vremenska prognoza, prikaz e-pošte i sl. Sadržaji se redovito obnavljaju, a sve je prilagođeno TV prikazu. Tako na primjer, aplikacija e-pošte će vam prikazati broj nepročitanih poruka, popis poruka, popis pošiljatelja ili kompletni prikaz sadržaja poruke.  Widgete je moguće urediti u skladu sa vašim osobnim potrebama pomoću jednostavnog izbornika.

HDMI standard, koji pruža najbolju kvalitetu slike, ne podržava i funkcije teleteksta, stoga su korisnici koji su MAXtv prijamnik spajali s televizorom putem HDMI-a bili zakinuti za tu funkcionalnost. Novitet je da novi software ima mogućnost pokretanja teleteksta iz samog MAXtv prijamnika budući ima ugrađen vlastiti teletekst procesor, što znači da će teletekst normalno raditi bez obzira na koji ga način spajate sa televizorom. Također su u osnovni paket MAXtv-a dodana četiri nova kanala - Sky News, Fox LIfe, Fox Crime i National Geographic Music.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: