NOVO U PONUDI: Bowers & Wilkins

14. siječnja 2014., pregleda: 1481, komentara 0, Ocjena (7) korisnika:Od danas u našoj ponudi možete pronaći vrhunsku audio opremu Bowers & Wilkins. Ljubiteljima dobrog zvuka ovog proizvođača ne treba predstavljati, ali evo ipak nekoliko riječi...

Bowers & Wilkins je danas ogromna tvrtka koja distribuira audio opremu po cijelome svijetu, no sve je započelo davne 1965. godine u Engleskoj, kada je gospodin John Bowers sa svojim dugogodišnjim prijateljem Roy Wilkinsom, u stražnjem dijelu trgovine elektroničkom opremom koju su vodili, počeo ručno izrađivati zvučnike za lokalne klijente.

Jedna starija gospođa bila je naprosto oduševljena zvučncima koje je Bowers izradio za nju, te mu je oporučno ostavila £10,000 kako bi pokrenuo vlastiti business.

Iste godine, 1966. osnovana je tvrtka "B&W Electronics Ltd" u Engleskoj, i stvoren je prvi zvučnik - PM1 na sveopće oduševljene audiofila. Sav profit koji su zaradili, ulagali su u daljnja istraživanja kako bi stvorili savršen zvučnik.

1970. godine stvoren je zvučnik DM70. Da nije bilo njega, san o savršenom zvučniku bi vjerojatno ostao samo - san. Kritičari su se složili da je njegov zvuk naprosto otkriće, a njegov zaobljen dizajn je promijenio izgled zvučnika zauvijek.

Također, '70-tih B&W počinje koristiti Kevlar, tkaninu koja se uoptrebljavala kod izrade neprobojnih prsluka, za membranu srednjotonca, te ono postaje zaštitni znak izrazito prirodnog zvuka B&W zvučnika.

Iste godine Bowers & Wilkins započinje suradnju s vodećim engleskom dizajnerom Kenneth Grange-om, koji  tada počinje za B&W dizajnirati zvučničke kutije, te u tom periodu nastaju slavni DM7 i 801 zvučnici.

1987. gospodin Bowers je preminuo, a tvrtku je jedakim žarom nastavio voditi Morten Warren, koji je, između ostalog, zaslužan i za legendarni Zeppelin i P5 slušalice.

Devedesetih godina stvorena je serija 600, koja je B&W priskrbila sasvim novu klijentelu, budući da su bili pristupačni cijenom, no naravno, ne na uštrb kvalitete, te su u mnogim testovima i recenzijama pokupili najviše ocjene i nagrade.Nautilus su ugledali svjetlo dana 1993. i od tada ne prestaju biti predmet žudnje audiofila diljem svijeta. Stvoreni nakon 5 godina istraživanja, s nestankom ravnih stranica zvučnika, nestala je i u potpunosti distorzija, te je ostvaren dugogodišnji san - savršen zvučnik za najzahtjevniju klijentelu.

2000.-te godine inžinjeri u B&W su došli do zapanjujućeg otkrića - upotrebom sintetičkih dijamanata proizveli su najbolje visokotonce koje ćete ikada čuti, te je 2006. godine, za njihovu čedetrdesetu obljetnicu, pušten u prodaju "Signature Diamond", koji je ponovo, zvukom i dizajnom oduševio.

Godinu kasnije, izašao je i legendarni Zeppelin, koji je promijenio način slušanja glazbe, isto kao što je to učinio i Ipod koji se tada pojavio.

I dan danas je Bowers & Wilkins sinonim za savršen zvuk i dizajn, ali i inovativna rješenja, te je omiljen brend pravih audiofila.

Kompletnu ponudu B&W možete pogledati ovdje.

Za sve dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: