Onkyo CBX-500: važno je biti drugačiji!

6. veljače 2012., pregleda: 320, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Pojava genijalnih Appleovih uređaja promijenila je i dobar dio, ako ne i čitavu, audioindustriju. Od njihove pojave počela se razvijati grana audioindustrije usmjerena izravno na njihovo što bolje i što maštovitije iskorištavanje. Danas više gotovo i nema ozbiljnijih proizvođača audiouređaja koji u svojem programu nemaju barem jedan koji je prije svega namijenjen korištenju s iPodom/iPhoneom.

Drugačiji od ostalih

Onkyo spada u tvrtke koje su vrlo rano prepoznale potencijal Appleovih i-uređaja i koja je u načinima njihova iskorištavanja vjerojatno otišla dalje od bilo koje druge velike AV tvrtke… Radi se o sve-u-jednom sustavu u kojem se nalazi baš sve što je potrebno za svakodnevno uživanje u glazbi iz svih relevantnih izvora audioinformacija – CD playera, AM/FM tunera i, naravno, iPoda. Na sve to, najnoviji Onkyov kompaktni sustav može reproducirati i MP3 i WMA dokumente pohranjene na bilo kojem obliku memorije s USB priključkom. Ono što kod CBX-500 sustava valja posebno istaknuti i po čemu se on razlikuje od svih ostalih, više ili manje sličnih mu, jest da njegov dok za iPod omogućava izravan prihvat digitalne informacije iz njegova pohrambenog medija. To znači da se D/A pretvorba signala iz iPoda ne obavlja u njegovom malom i ne osobito kvalitetnom DAC-u, već u puno kvalitetnijem DAC-u unutar CBX-500 sustava.

Njegovo digitalno pojačalo od s 2x10 W snage moćnije je od većine onih u suparničkih uređaja. Međutim, ono što je kod ovog uređaja puno bitnije jest vrlo elaboriran zvučnički sustav. Membrane širokopojasnih jedinica su OMF tipa, izrađene od posebno tretiranog pamučnog pletiva. Takve su membrane lagane, čvrste, lako pokretne i sjajno upijaju interne vibracije.

Široka uporabnost

CBX-500 može reproducirati klasične CD-ove, te CD-R i CD-RW diskove na kojima su zapisi pohranjeni u MP3 i WMA formatu. Audiodokumente istog formata sustav će reproducirati i s USB uređaja. Kompatibilni Appleovi uređaji su iPod Touch, iPod Classic, i iPod Nano 2, 3, 4 i 5. generacije. Utor za umetanje CD-ova nalazi se na gornjoj strani prednje ploče, a dok, koji se pritiskom na ladicu izvlači i vraća na mjesto, na donjoj strani uređaja. Utor za USB je na lijevom boku sustava.

AM/FM tuner ima mogućnost memoriranja 40 mjesta, RDS funkciju, a omogućava korisniku da i sam, po vlastitom nahođenju, naziva radiopostaje. Korisnik također može upravljati tonskim kontrolama kao i izabrati jednu od četiri postave jačine bas frekvencija.
Svim funkcijama CBX-500 sustava moguće je upravljati daljinskim upravljačem, a funkcijama CD playera i reprodukcijom s USB medija i putem tipaka na gornjoj strani prednje ploče uređaja.

CBX-500 može prilično glasno zasvirati, toliko da bez problema zvukom dobrano napuni svaki manji životni prostor. Zvuk je pritom apsolutno čist, bez ikakvih izobličenja ili mehaničkih interferencija kao što je brenčanje kabineta ili nekontrolirano istitravanje membrana!


Detaljnije o CBX-500 pogledajte ovdje.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: