Optoma 3D projektori

12. siječnja 2010., pregleda: 784, komentara 0, Ocjena (7) korisnika:

Optoma je prezentirala jedan od svojih modela u razvoju sposobnih za prikaz 3D slike, te najavila slične modele na tržištu već ove godine.

Za demonstraciju su koristili HD65 rezolucije 720p u paru sa prototipom naočala sa zatvaračem. Projektor je imao unaprijeđen firmware kako bi mogao prikazati 120Hz 3D projekciju, a rezultati su bili impresivni. "Projektori imaju izrazitu prednost kod 3D-a," objašnjava Justin Hall, menadžer za proizvode kućnog kina u Optomi. "3D najbolje funkcionira sa velikim zaslonima - veći zaslon, veći doživljaj."

Besplatni 3D

Upitan za dobavljivost projektora Hall odgovara "3D-Ready verzija HD65 biti će dostupna prije kraja godine." Kako će se zvati? Vrlo vjerovatno će se Optoma poslužiti jednostavnim ali efikasnim nazivom HD65 3D. Uobičajeno je da je cijena 3D tehnologije visoka, no Hall objašnjava da to neće biti slučaj sa 3D-Ready projektorima. "Trenutno se HD65 prodaje za 6000kn i to bi trebala biti cijena 3D-Ready verzije. Sve što trebamo napraviti je nadograditi firmware, kako bi kupci dobili najbolje od oba svijeta iz svog Optoma projektora bez dodatnog troška." U principu postoji izdatak koji ćete morati odvojiti za naočale. Iako nema fiksne cijene za njih, trebale bi biti dobavljive prije kraja godine za, prognozirano, 560kn po komadu.


3D igranje

Hall je otkrio kako Optoma priželjkuje predstaviti široki raspon 3D-Ready projektora u skoroj budućnosti. Iako nije vjerovatno da će 3D filmovi biti skoro izdavani, Optoma se nada kako će 3D igranje popuniti prazninu s obzirom da je Nvidia najavila prodaju 3D-Ready grafičkih sistema.
 

U ponudi se trenutno nalaze dva modela. HD65 i EW 536.
Tagovi - optoma

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: