Pametne čarape koje morate imati!

8. listopada 2012., pregleda: 300, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

Definitivno korisno kada pokušavate pronaći izgubljenu čarapu u kući. Čarape s ugrađenim RFID čipovima donose dašak digitalne tehnologije u rublje.

Tvrtka Blacksocks ugradila je radio ID tagove u liniju čarapa, a koji korisnicima omogućuju da ih prate kroz kuću. Švicarska tvrtka ugradila je čip na vrh čarape koji se može skenirati s RFID čitačem.

RFID čitač izgleda poput malenog daljinskog upravljača za primjerice otvranje garaže, međutim čipovi komuniciraju i s iPhoneom preko Bluetooth veze kako bi se mogle pratiti određene informacije o čarapi. Uz pomoć Blacksocks aplikacije korisnik će moći jednostavno spojiti i složiti dvije iste čarape te će moći pratiti podatke o tome koliko je puta čarapa bila oprana ili kada je točno proizvedena (Priznajte da vas je to uvijek užasno zanimalo.)

Međutim, svatko može preuzeti ovu iPhone aplikaciju kako bi uz pomoć kamere izmjerio razinu crne boje svojih sadašnjih čarapa. Koristeći kameru na iPhoneu, aplikacija će vam primjerice preporučiti kupnju novih čarapa nakon što izmjeri razinu crne boje. Ako je jedna od čarapa oštećena ili ako je izblijedila zbog češćeg pranja, tada će vam aplikacija pomoći da joj pronađete novi par.

Čarape po imenu Plus+ imaju maleni ID čip koji izgleda poput malenog dugmeta na vanjskoj strani svake čarape. Čarape su uglavnom izrađene od peruanskog "pima" pamuka, a na prvi pogled izgledaju baš poput običnih čarapa.

Ipak, cijena im nije jača strana. Blacksocks prodaje 10 pari RFID tagiranih čarapa u tri različite veličine zajedno s RFID čitačem za nevjerojatnih 189 dolara (malo više od 1.000 kuna) Mogu se kupiti i bez RFID čitača za 120 dolara (oko 700 kuna).

Definitivno se isplati ako već po mirisu ne možete pronaći svoje čarape :).

 

 

Izvor: www.net.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: