Panasonic najavljuje najlakšu kameru na svijetu!

19. lipnja 2009., pregleda: 707, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Postavljajući nove standarde Panasonic je najavio izlazak najlakših kamera na tržištu HDC-SD10 i HDC-TM10. Kompaktnost, veličina (doslovce stane na dlan) i težina (227 g) ovih kamera omogućavaju snimanje video zapisa visoke HD kvalitete (1920 x 1080), bilo kad i bilo gdje.  
panasonic-HDCSD10
Snimanje udaljenih objekata omogućava 16x optički zoom, a potpora snažnom zoomu je OIS (Optical Image Stabilizer tj. optički stabilizator slike). OIS je osnovni element kojim se postiže "čisto" zoomiranje udaljenog objekta snimanja, budući bi se prilikom zoomiranja dosta često znao pojavit efekt slike koja se trese, što je uvelike utjecalo na kvalitetu same snimke.

Panasonicov napredni OIS detektira i ispravlja efekt "drhtave ruke" 4000 puta u sekundi i u kombinaciji sa snažnim 16x optičkim zoom-om omogućava jasno i stabilno snimanje zoom-iranih objekata.Također novi aktivni mod snimanja omogućava snimanje u pokretu ( npr. dok hodate) bez već spomenutog efekta "drhtave ruke".

Poput većine Panasonicovih kamera i HDC-SD10/HDC-TM10 dolaze sa iA funkcijom ( intelligent Auto funkcija). Ova funkcija automatski namješta najbolji mod rada prema uvjetima snimanja. Funkcija uključuje napredni OIS, funkciju detekcije lica, funkciju Intelligent Contrast Control tj. funkciju inteligentne kontrole kontrasta, te funkciju Intelligent Scene Selector tj. funkciju inteligentnog izbornika krajolika ( automatski prepoznaje uvjete snimanja i odabire najbolju moguću varijantu koja će dati najbolju moguću sliku).

Kamera također ima funkciju AF/AE tracking ( AUTO FOKUS/AUTO EXPOSURE TRACKING ) koji omogućava automatsko praćenje objekta snimanja koji se kreće. Funkcija zadržava fokus i ekspoziciju na objektu snimanja čak i kad je objekt snimanja ili u pokretu ili skreće u jednu stranu.

Ostala svojstva kamere:
 - Pohranjivanje zapisa na SDHC/SD memorijsku karticu: osim što izbor ovog načina pohranjivanja zapisa olakšava i smanjuje kamkorder, nije im potreban transportni mehanizam - za razliku od HDD kamera (kamere sa tvrdim diskom), što ih čini otpornijim na udarce, a i brže su spremni za snimanje.
 - LCD Touch screen zaslon- sve funkcije dostupne su jednostavnim dodirom ikone na LCD touch screen zaslonu.
 - Paljenje i gašenje kamere za 1,9 sekundi:; kamera se automatski pali i gasi otvaranjem ili zatvaranjem LCD-a. Eco mod rada automatski gasi kameru nakon što se kamera ne koristi u kontinuitetu 5 minuta
 - Pre-Rec- kada je uključena ova funkcija, kamera kontinuirano radi snimku objekta u trajanju tri sekunde. Kada se pritisne tipka za snimanje, video snimku se dodaju 3 sekunde video zapisa koje je kamera snimila prije nego smo stisnuli tipku za snimanje.
 - Auto Power LCD – osvjetljenost LCD automatski se prilagođava uvjetima snimanja.

Dolazak ove kamere na europsko tržište očekuje se početkom 9. mjeseca 2009 godine.
 
Tagovi - panasonic - kamere - hdc-tm10

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: