Pentax 645Digital najavljen za 2010. godinu

30. lipnja 2009., pregleda: 353, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:

Pentax je neposredno pred održavanje Photo Imaging Expo 2009 sajma u Tokiju, najavio izlazak ekskluzivnog digitalnog fotoaparata srednjeg formata tijekom 2010. godine. Novi uređaj predstavljen je pod radnim nazivom Pentax 645 Digital i čini bitan iskorak u ponudi Pentax digitalnih fotoaparata.

Digitalni fotoaparati srednjeg formata su high-end uređaji izuzetno zanimljivi profesionalcima i predmet velikog zani­manja svakog pasioniranog foto entuzijasta. Obzirom na bitnost Photo Imaging Expo sajma koji se održava u “do­movini” digitalnih fotoaparata Japanu, logično je da se Pentax odlučio na predstavljanje zahtjevnog novog proizvoda upravo na ovom sajmu.  Posjetitelji sajma u Tokiju mogli su se upoznati s konceptom ovog fotoaparata napredne tehnologije, koji je rezultat dugogodišnjeg rada odjela za razvoj Pentax korporacije. Obzirom na ekskluz­ivnost samog proizvoda za Pentax 645 Digital nije predviđen plasman u redovne distributivne kanale, već individualni pristup zainteresiranim kupcima od stane pojedinog regionalnog ureda.

Pentax 645 Digital bi se, po izlasku na tržište, trebao odlikovati impresivnim specifikacijama poput vrlo velikog CCD senzora rezolucije veće od 30.0 megapiksela te univerzalnim Pentax sučeljem za objektive koje omogućuje korištenje dosadašnjih Pentax 645 objektiva za aparate srednjeg formata. Zajedno sa fotoaparatom Pentax 645 Digital, na tržište će biti plasiran i objektiv kompatibilan s tim modelom, čije je radno ime Pentax-D FA 645 55mm F2.8. Optimiziran za digitalnu fotografiju, vrhunskih optičkih elemenata i završne obrade, ovaj objektiv će omogućiti korisnicima fotoa­parata Pentax 645 Digital da u potpunosti iskoriste sve napredne karakteristike uređaja s ciljem stvaranja vrhunske fotografije. Pentax korporacija namjerava lansirati Pentax 645 digitalni fotoaparat na tržište u 2010. godini. Cijena uređaja Pentax 645 još nije određena već će se određivati pri izlasku na tržište. U ovom trenutku procijenjuje se na oko 50.000,00 kuna.
 
Vrijedno je za istaknuti da se ovakvi napredni fotografski uređaji proizvode isključivo od strane specijaliziranih proizvođača high-end fotografske opreme, dok ih u svojoj ponudi nemaju proizvođači orijentirani na široku pub­liku. Razvojem ovog vrhunskog modela fotoaparata Pentax je opet potvrdio svoj položaj jednog od najstručnijih proizvođača digitalnih fotoaparata, koji svoj sveobuhvatni“know-how” i inovativnost već godinama iskazuje u polju fotografije i optike.


 
Tagovi - pentax

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: