Pentax O-GPS1 pomaže vam sjetiti se gdje ste snimili fotografije

6. lipnja 2011., pregleda: 238, komentara 0, Ocjena (4) korisnika:

Ugradnja GPS tehnologije u kamere je vrlo korisna - pogotovo kad ste završili turneju po Europi, a zapravo se ne možete sjetiti gdje ste bili kad ta određena fotografija snimljena.

Pa, Pentax se pridružio GPS karavani s O-GPS1 modelom koji će navoditi osnovne podatke o lokaciji uz niz izvornih značajki. Namjenjen za upotrebu samo s Pentax digitalnim SLR fotoaparatima (očito), Pentax O-GPS1 je sposoban za snimanje geografske širine, dužine, visine i koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC).

Ostale aplikacije uključuju ASTROTRACER, Simple Navigation (jednostavnu navigaciju) i elektronički kompas. ASTROTRACER funkcija će biti dostupni kada je uređaj montirana na Pentax K-5 ili K-r, gdje će raditi u paru s stabilizacijskim sustavom kako bi nadoknadio Zemljinu rotaciju,  omogućujući vam fotografije zvijezda kako ih vidite.

Budući da ima "pojednostavljenu konstrukciju otporanu na atmosferske utjecaje", Pentax O-GPS1 ne smeta lakša kiša, što ga čini savršenim pratiteljem K-5 fotoaparata i WR objektiva. Pentax O-GPS1 u se očekuje u maloprodaji za 229,99 £ od sredine ovog mjeseca u Englskoj, dok u SAD stiže sljedećeg mjeseca po cijeni od 249,95 dolara.


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: