Recenzija projektora Optoma Pico

14. ožujka 2009., pregleda: 989, komentara 0, Ocjena (8) korisnika:

Optoma Pico 
"Manji i lakši od mnogih mobitela i dlanovnika, projektor Pico omogućava prikazivanje slike  sa raznih multimedijskih uređaja (mobilnih telefona, dlanovnika, fotoaparata, kamera, idr.) dok je dovoljno malen da ga možete nositi u džepu." 

 

Optoma Pico - trenutno najmanji DLP projektor na svijetu.
Manji i lakši nego mnogi dlanovnici i mobiteli na tržištu, projektor Pico omogućava prikazivanje slike sa raznih multimedijskih uređaja (mobilnih telefona, dlanovnika, fotoaparata, kamera, idr.).

Uređaj je veličine klasičnog mobitela a i težinom je otprilike sličan (115g). Uz projektor je moguće naručiti i mini tripod stalak otprilike slične težine. U kompletu dolazi sa stilskom kožnom torbicom u koju ćete lako spremiti ipotrebne kablove za vezu na izvor slike. Torbica je dovoljno malena da je možete nositi u vašem džepu tako da ukoliko želite u svakom trenutku možete pogledati film, slike ili podjeliti s drugima vašu prezentaciju.

Projektor se pali gotovo trenutno. Nema zagrijavanja lampe na koje smo se morali navići radi njegove velike braće. LED osvjetljenje je dovoljno jako da podrži sliku diagonale 60" ali u reguliranim uvjetima osvjetljenja. Redovno će kvalitetnom zadovoljiti slika širine cca 0.5-1m. Radi korištene DLP tehnologije vrijednost kontrasta je prilično visoka 1000:1 što svakako pridonosi širokom spektru gradacije tonova. Na kvalitetu prikaza boja nemamo nikakvih zamjerka kao ni kod ostalih uređaja koji koriste LED osvjetljenje za prikaz slike.

U projektor je ugrađen minijaturni zvučnik kako bi sliku pratio i zvuk ali s obzirom da je snage samo 0.5W koristit ćete ga vjerojatno samo u nuždi. Kvaliteta zvuka je nešto bolja ukoliko se projektor ne drži u ruci već se montira na priloženi minijaturni tripod stalak.
  
 
tehnologija:
kontrast:
rezolucija:
format slike:
trajanje lampe:
tip lampe:
veličina slike:
udaljenost:
udaljenost/slika:
dimenzije:
težina:
napajanje:
ulazi:
jamstvo:
DLP, LED
1000:1 ANSI 
480p (DVD rezolucija)
4:3
20000hrs 
LED
0.15 - 1.5m
0.25m - 2.6m
1.9
50 x 103 x 15mm
115 g
baterija, USB 
1xAV (composite video, stereo audio)
2 godine

  Prospekt proizvoda
 
 

 
Ocjene proizvoda 

Tehničke specifikacije
Kvaliteta izrade
Dizajn
Cijena

Ukupni dojam
 
Zaključak 

Ukoliko tražite jednostavno rješenje da podjelite vaše video materijale sa drugima u svakoj prilici,
projektor Pico je svakako zanimljivo rješenje.
 
Tagovi - optoma pico

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: