Revolucija - Toshiba Rezga Cell 55X1

24. studenog 2009., pregleda: 388, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:

Toshiba Rezga Cell TV je dugo najavljivan. Glasine o ovome modelu sežu od CES-a 2008. i prototipa koji je tada predstavljen.
Nakon premijere pojavio se na još jednom CES-u, te su bezbrojne priče čime bi Cell TV mogao potući konkurenciju krenule.

Konačno, službeno predstavljanje Cell TV-a je najavljeno za ovogodošnji CEATEC sajam u Japanu.
Sada po nazivom Retga Cell 55X1, TV nudi pregršt inovacija kojima će zasigurno podići ljestvicu za konkurenciju kada krene u prodaju u Japanu idućeg mjeseca.
Pa, u čemu je stvar? Zašto o ovom TV-u toliko ljudi priča? Probati ćemo vam približiti neke inovacije:

Koristi snagu PS3 Cell procesora


PS3 je poznat kao konzola ispred svoga vremena ponajviše zahvaljujući 64-bitnom procesoru koji je srce sustava.
Toshiba Cell TV korsiti isti čip za obradu mnoštva video podataka, umanjenih prikaza videa te ostalih AV stvarčica koje će Cell TV moći pogoniti.
Sami čip se ne nalazi u TV-u doduše, nego u priloženom set-top box-u.

Može istodobno snimati osam kanala

Vaši HD prijamnici su impresivni kada mogu istodobno snimati dva HD kanla. No Cell TV nadmašuje ovo postignuće, te najavljuje mogućnost snimanja osam kanala u isto vrijeme.
Osam je magična brojka za japansko tržište jer je to broj dostupnih zemaljskih kanala u toj zemlji. Kako Cell Tv ima mogućnost snimanja svih osam kanala znači da korisinici sada mogu gledati cijeli zemaljski program kada požele. Memorije ima dovoljno za 26 sati snimanja.

Prikazuje osam kanala na istome ekranu


Ne samo da možete snimati osam kanala nego ih možete istovremeno i gledati – na istome zaslonu u isto vrijeme.
Zašto bi to htjeli? Pa, ovo znači da možete imati ultimativni pregled programa, gdje možete stvarno vidjeti što koji kanal nudi, te vjerovatno zaključiti da nema ništa interesantno, pa odlučite pogledati neki Blu-ray film.Nudi vizualni pristup snimljenim programima


Ako slika kazuje više od tisuću riječi, onda je Toshibin multi-thumbnail prikaz klasični roman.
Snimljeni materijal na Cell TV-ov tvrdi disk može biti prikazan na mnogo video thumbnail-ova. Do 40 thumbnail-ova može biti prikazano za svaku snimku omogućavajući vam impresivan video podsjetnik snimljenog materijala. 

Koristi nevjerovatnih 3TB tvrdog diska


Cell TV se ne sastoji samo od televizijskog zaslona nego i od magične crne kutije. Ona je dom Cell procesoru kao i moćnom tvrdom disku kapaciteta 3TB.
Većina se korisi za snimanje osam kanala (2TB) dok je 1TB ostavljen korisniku na raspolaganje.Donosi vizualno pretraživanje TV programa

EPG (Electronic Programme Guides) ili TV vodiči su prilično suhoparni, te riječi opisuju ono što bi trebali gledati.
Cell TV ovo mijenja, predstavljajući jedinstveni vizualni pretraživač TV programa. U osnovi, ukoliko vam se sviđa film sa npr. Angelinom Jolie, možete koristiti ovu opciju kako biste našli druge filmove gdje se pojavljuje njeno lice. Radi na način da odaberete thumbnail filma koji volite, te program prikazuje ostale thumbnailove, bilo najbliže ili najdalje, ovisno o sličnosti.

Revolucija u pretraživanju interneta putem TV-a


Cell TV nije samo za prikaz snimke zemaljskog ili satelitskog programa, nego i za prikaz videa sa intereneta.
Korištenjem preglednika na bazi Opere, TV podržava 1080p prikaz interneta, kao i mogućnost upscale-inga materijala poput YouTube-a na skoro potpuni FullHD prikaz. Uparite ovo sa DLNA i dobili ste nešto zaista posebno.

LED pozadisnko osvjetljenje na drugom nivou


S novim Cell TV-om je sve u osvjetljenju. Toshiba je uključila efikasnu LED tehnologiju koja dijeli zaslon da 96 zasebnih područja. Cell procesor tada uskače te dijeli na još 512 područja. Jezikom štrebera ovo znači da je moguće detaljnije rukovanje kontrastom, te da LED tehnologija prikazuje najsitnije detalje. Također omogućava bolju kontrolu pozadinskog osvjetljenja, te izoštrava rubne detalje i teksturne efekte graničnih područja svjetline i tame.

Ima potencijal za 4K rezoluciju

Dok mi u Hrvatskoj tek čekamo digitalni signal da koristimo TV sa HD prikazom, Toshiba Rezga Cell TV ima mogućnost prikaza nativne rezolucije četiri puta veće nego je 1920x1080p. Takva rezolucija se naziva 4K, te prikazuje 3840x2160 piksela.
Iako ovu rezoluciju nećemo vidjeti na premijernoj Cell TV liniji, Toshiba je najavila da je spremna pustiti 4K verziju kao i 2K u proizvodnju.
4K rezolucija je odabir mnogih redatelja ovog trenutka, jer je procjenjeno da je ta rezolucija digitalni ekvivalent kvalitete 35mm filma. RED je jedan od, zasada, rijetkih proizvođača kamera koji nudi kamere koje snimaju u ovoj rezoluciji.Toshiba Rezga Cell TV se pušta u prodaju u prosincu, te je dobavljiva samo u Japanu. Predviđena maloprodajna cijena je 1 milion jena – oko 55,000.00 kn. Još nije bilo najave za prodaju u Europi.
 
Tagovi - toshiba
Izvor: T-com

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: