Samsung najveći svjetski proizvođač LED televizora?

28. kolovoza 2009., pregleda: 617, komentara 0, Ocjena (3) korisnika:

Samsung je, prema brojkama za 2008.godinu preuzeo primat u prodaji televizija LED tehnologije. Korejski div potrošačke elektronike zabilježio je do sada neviđeni porast prodaje od lansiranja ove tehnologije na tržište. Od početka prodaje LED televizija do kraja 2008. godine u Samsungu su, tako bar oni tvrde; prodali preko 500.000 komada ovih televizija.

Ove brojke govore da je Samsung prodao dvostruko više LED televizora od svih drugih proizvođača zajedno. Od kada su na tržište izbacili LED televizore, Samsung je bilježio konstantan rast prodaje, a samo u prvih 6 tjedana prodaje prodali su preko 200.000 komada LED televizora.

Čini se da prodaja Samsungovih LED televizora najbolje ide na Europskom tržištu ( uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Francusku), gdje se brojka prodanih televizora sa završetkom 2008. godine zaustavila na otprilike 210.000 komada. Analitičari su predvidjeli da bi se ovogodišnja  potražnja trebala zaustaviti na fantastičnoj brojci od 3,67 milijuna LED televizora, brojci koja je uvjetovana  sve većom potražnjom za Samsungovim LED televizijama.

Budućnost za Samsungove LED televizije izgleda sjajnije no ikada. Hoće li zbog toga Samsung (p)ostati vodeći svjetski proizvođač televizora LED tehnologije? Najvjerojatnije, ali pričekajmo daljnji razvoj situacije i reakcije ostalih proizvođača.


Samsung LED TV
Tagovi - samsung - led - tehnologija

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: