Samsung prodao 2 milijuna Smart TV uređaja u tri mjeseca

22. lipnja 2011., pregleda: 512, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Korejski proizvođač televizora Samsung objavio je preko svog službenog bloga SamsungTomorrow.com, da je u zadnja tri mjeseca koliko traje prodaja, u cijelom svijetu prodao dva milijuna internet-povezivih 'pametnih' televizora. Jubilarni dvo-milijunti uređaj prodan je 15. Lipnja.

Iako je HDTV ponuda iz Samsunga još 2009. godine sadržavala modele povezive na internet, tek je ove godine usvojen naziv 'Smart TV' koji se koristi za novu, internet-povezivu liniju modela za 2011. godinu pod nazivom 'Smart Hub'. Poboljšano korisničko grafičko sučelje (GUI), pametno dizajnirane funkcionalnosti i raznoliki, interaktivni sadržaji glavni su razlog, kako navodi Samsung, zbog kojih je 'Smart' serija televizora toliko popularna.

Prema brojkama koje je objavio Samsung, oko 730.000 komada prodano je u Sjevernoj Americi (najveće TV tržište na svijetu), s još 710.000 uređaja prodano europskim kupcima uglavnom u zemljama zapadne Europe poput Velike Britanije, Francuske i Njemačke. Samsung također istiće da usprkos kasnijem dolasku na tržišta u razvoju poput Srednjeg istoka i Afrike (170.000 prodanih) kao i u jugoistočnu Aziju (270.000 prodanih), prodaja zabilježava stalni rast na ovim područjima bez naznaka usporavanja prodaje. Na domaćem korejskom tržištu prodano je 120.000 Smart TV uređaja.

Samsung je čak ponudio i podrobnije podatke o prodaji Smart TV modela. Tako je u prvih 25 dana prodaje već probijena brojka od pola milijuna, a krajem travnja je premašen milijun prodanih uređaja. Od tada, prosječna je prodaja 150.000 uređaja u tjednu ili 22.000 dnevno, odnosno 15,4 u minuti što je dovelo do dvo-milijunte prodaje 15. lipnja.

 
Tagovi - samsung - lcd - internet - smart tv

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: