SD Association predstavio novi standard brzine prijenosa podataka i pripadajuće nove simbole

24. lipnja 2010., pregleda: 254, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

SD Association, udruženje za SD memorijske kartice, predstavilo je dva nova simbola za posljednje SDXC i SDHC ultra brze kartice i uređaje kako bi korisnicima pomogli u odabiru najbolje memorijske kartice za svoje uređaje.

Novi UHS-1 simbol (ultra high speed ili ultra visoka brzina) može se naći isključivo na SDXC i SDHC kompatibilnim proizvodima. SDXC i SDHC proizvodi sa UHS-I simbolom omogućuju prijenos podataka najvećom brzinom od 104 MB po sekundi, što je četiri puta veća brzina od dosadašnjih kartica koje su omogućavale prijenos podataka od najviše 25 MB po sekundi. Dodatni simbol "Class 1" osigurava vlasnicima pripadajućih SD kartica mogućnost snimanja HD video formata u realnom vremenu.


Navedeni novi simboli nalazit će se pored logotipa na proizvodima koji podržavaju nove standarde i brzine prijenosa podataka. Iako su uređaji i SD kartice prijašnjih generacija kompatibilni sa novim standardima korisnicima se za najbolje moguće performanse preporučuje da uz uređaje koji podržavaju UHS-1 brzine prijenosa koriste i odgovarajuće UHS-1 kartice. Nove kartice ne samo da će omogućiti snimanje HD videa u realnom vremenu nego će i klasično vrijeme snimanja sadržaja trajati mnogo kraće.

Trenutačno se u svijetu koristi više od 2,5 milijarde SD kartica.  


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: