Sharp i Pioneer – uskrsnuće Elite marke sa LED LCD televizorima

17. kolovoza 2011., pregleda: 1467, komentara 0, Ocjena (2) korisnika:

 
Sharp je objavio novi Elite LCD TV, napravljen u suradnji sa Pioneerom, koji kombinira najbolje tehnologije od oba proizvođača.
LED LCD TV-i biti će dostupni u veličinama od 60 i 70 inča te će biti nakrcani sa raznom tehnologijom za poboljšanje slike koja će se ne sumnjivo svidjeti videofilima.

Videofili širom svijeta su bili pognute glave kada je Pioneer prije par godina objavio da napušta TV industriju, povlačeći sa sobom Kuro plazma TV modele, za koji su mnogi tvrdili da su najbolji flat-panel  TV modeli na tržištu. Početkom godine Sharp i Pioneer razveselili su sve najavom o zajedničkom pokretanju linije Elite televizora, a sada možemo reći da je suradnja uspješna.

Elite modeli, koji su 3D i dolaze sa parom ''active shutter'' naočala, u veličinama su od 60 i 70 inča te su LED LCD tehnologije, a u sebi nose neke već poznate tehnologije za poboljšanje slike. Televizori uključuju puno pozadinsko osvijetljenje , za razliku od samo rubnog, stvarajući ravnomjernije  osvjetljenje ekrana te lokalizirano zatamljenje. Svi Elite televizori uključuju žuti pod-pixsel uz standardnu crveno/plavo/zeleno formulaciju, koji kada se dodaju zajedno, stvara više od 8 milijuna točki na ekranu. Ova tehnologija uvelike sliči Quattron sustavu kojeg je Sharp predstavio 2010.Zahvaljujući ''Proprietary Scanning Backlight'' tehnologiji, Elite modeli će imati refresh rate veći od 240Hz.

Videofilima će također biti drago znati da Elite modeli imaju THX certifikat, što također uključuje ISF certifikat sa dnevnim i noćnim načinom kalibracije.

No, značajka na koju je tvrtka najviše ponosna je nešto što nazivaju ''Inteligent Variable Contrast''. Značajka rezervirana samo za nove Elite TV modele, automatski kontrolira svjetlinu (brightness) i pozadnisko osvjetljenje kako bi se poboljšala dubina boje, sjaj i detalji u tamnim područjima – zvuči kao Pioneerov Kuro efekt.

Konačno, kao što se i očekuje od svakog TV uređaja prodanog u 2011. Ovi modeli će uključivati paket online dodataka kao što su YouTube, Netflix, Vudu i CinemaNow.

Još jedna značajka posuđena iz Sharpa je ''Elite Advantage Live'' (Aquos Advantage na Sharp modelima) koja omogučava on-line tehničku podršku izravno putem TV-a. Udaljeni tehničar može promjeniti postavke vašeg televizora, bez da mora dolaziti u vaš dom.

Elite TV, vjeran Elite liniji, biti će dostupan samo kod određenih prodavača, a cijena će biti od $5,999.99 za 60'' model pa do  $8,499.99 za 70'' model.

 

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: