Skijaš i čitaš: Skijaške naočale koje znaju gdje ste

15. studenog 2012., pregleda: 356, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:Nove skijaške naočale Oakley Airwave ljubiteljima bijelih sportova obećavaju radikalnu promjenu doživljaja i uživanja u spuštanju niz bijele padine... Barem tako poručuju iz Oakleyja, poznatog proizvođača naočala koji u svojoj seriji skijaških naočala Airwave koristi najnoviju tehnologiju HUD (Head-Up Display) tvrtke Recon Instruments.


Naočale Airwave imaju ugrađen minijaturni zaslon koji, udaljen nekoliko centimetara od oka, daje sliku koja odgovara monitoru dijagonale 14-inčnom (35,5 centimetara) gledanom s udaljenosti od oko 1,5 metra.
Zaslon je smješten u donjem desnom dijelu naočala tako da ne smanjuje vidno polje te, zahvaljujući naprednoj optici, omogućuje pregled informacija bez potrebe za refokusiranjem oka.

Bežični daljinski upravljač u obliku vodootporne narukvice služi za odabir informacija koje će biti prikazane, a tipke na njemu je moguće koristiti i bez skidanja skijaških rukavica.
Mnoštvo senzora ugrađenih u skijaške naočale Airwave brine da zaslon nikada ne ostane bez mnoštva korisnih informacija.

Naočale su same sposobne odrediti na kojem se od 600-tinjak popularnih svjetskih skijališta nalazite te uz pomoć ugrađene GPS navigacije prikazuju mapu sa stazama te vaš točan položaj na stazi, a za prikaz smjera kretanja brine žiroskop.
Tu je još i mjerenje brzine i vremenskog trajanja skijanja, prijeđenog puta i visinske razlike te ukupnog broja vožnji a znaju izmjeriti i visinu skoka te ga usporediti s prijašnjima.

Narukvicom je moguće upravljati koristeći iPhone, iPod Touch te mobilne uređaje pogonjene Androidom putem Bluetootha. Potrebno je samo skinuti i instalirati besplatnu aplikaciju.

Dolazni pozivi i SMS poruke se prikazuju na zaslonu, a korisnik ima mogućnost brzog odgovora pritiskom na tipku narukvice i slanja neke od prilagodljivih pretprogramiranih poruka poput: 'Nazvat ću te kasnije.' Daljinskim se može upravljati glazbenim datotekama, a Bluetooth brine za prijenos i reprodukciju u samim naočalama.

Ako skijate u grupi a vaši prijatelji ne posjeduju naočale Airwave, ipak je moguće na mapi vidjeti njihov trenutni položaj. Potrebno je samo da i oni na svojim pametnim telefonima imaju instaliranu i pokrenutu aplikaciju Airwave.

U Oakleyju kažu da su ove skijaške naočale samo prvi u nizu sličnih proizvoda, već se radi na novim verzijama za trkače, bicikliste i motorizirane sportove. Naočale su dostupne od 31. listopada po cijeni od 599 dolara (oko 3.550 kuna).

Izvor: www.tportal.hr

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: