Skinput - Interaktivni spoj akustičnog senzora, pico projektora i ljudskog tijela

21. travnja 2010., pregleda: 332, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:

Microsoft je i ove godine pokazao smjer pozitivne inovativnosti i vizije budućnosti kroz predstavljanje zanimljive Skinput tehnologije koja omogućuje ljudskom tijelu akustični prijenos te ga tako čini prikladnom površinom za unos podataka u računalo ili druge uređaje. Ako na taj uređaj postavite i pico projektor dobit ćete potpuno funkcionalni interaktivni touchscreen koji za podlogu koristi ništa drugo osim ljudskog tijela.


Akustični senzor i pico projektor povezivi su Bluetoothom, a idejni tvorac Skinput tehnologije Chris Harrison osmislio je tako uređaj koji ljudsko tijelo pretvara u navigacijski centar za mobitele, MP3 playere ili bilo koji uređaj s kojim se može povezati bežično.

Komercijalne proizvode nećemo vidjeti još nekoliko godina, no Skinput tehnologija omogućuje idealno prijenosnu i uvijek prisutnu površinu spremnu za unos podataka što joj je i primarni cilj. U prototipnoj verziji se za akustični prijenos koristi ruka, zbog ravne površine potrebne za kvalitetnu projekciju slike, no tehnologiju je moguće primijeniti na bilo koji dio tijela te tako pokrenuti funkcije svih vrsta uređaja.

Uz projekciju tipkovnice, Skinput odgovara i na različite pokrete ruke koji se mogu programirati za obavljanje različitih funkcija. Tako dodir prstima može pokrenuti javljanje mobitela, zakretanjem zgloba ili odgovarajućom gestom prsta možemo se pomicati po površini, zatvaranje šake može značiti izlaz iz programa i slično.

Za više informacija o načinu funkcioniranja same tehnologije posjetite Microsoftove Research stranice.  Samostalne pico projektore već možete kupiti i na našim stranicama.Tagovi - skinput

Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: