Sony AX100E - najmanja 4K kamera na svijetu!

29. siječnja 2014., pregleda: 384, komentara 0, Ocjena (1) korisnika:Iz tvrtke Sony najavljuju kako će u svibnju ove godine na naše tržište stići još jedna vrhunska kamera - AX100E. Riječ je o najmanjoj i najlaganijoj 4K kameri na svijetu, koja omogućava vrlo jednostavno snimanje četiri puta više detalja od obične Full HD rezolucije.

AX100E teži svega 790 grama, a dimenzija je 81mm x 83,5mm x 196,5mm. 14 mega piksela i ugrađen veliki EXMOR R® CMOS senzor 1,0 s pozadinskim osvjetljenjem, kombiniran s novim Sony BIONZ X procesorom za redukciju buke, jamče vrhunske snimke u svim svjetlosnim uvjetima.

Ova kamera koristi visokokvalitetni Carl Zeiss® Vario Sonnar® T objektiv sa širokim otvorom blende (F2,8 – F 4,5) koji propušta više svjetla radi stvaranja profesionalnih efekata, uz 12 x optički zum, te Optical SteadyShot™ stabilizaciju slike, dok ugrađeni mikrofon snima 5.1 kanalni surround zvuk. Tu je naravno i nagbni Xtra Fine LCD zaslon osjetljiv na dodir, a kamera snima u formatu XAVC S (do 4K/60 Mbps ili HD/50Mbps) ili u formatu AVCHD, dok opcija Dual Video Recording  automatski sprema kopiju niže razlučivosti u MP4 formatu, koju je nakon snimanja moguće prebaciti na pametni telefon ili tablet korištenjem WiFi ili NFC veze. Također, kamerom će se moći upravljati i putem pametnog telefona.

Od ulaznih i izlaznih terminala tu su: ulaz za mikrofon, utikač za slušalice, kompozitni izlaz, HDMI izlaz, brzi micro-B/USB2.0, a memorijske kartice koje se mogu koristiti za pohranu su Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD, SDHC i SDXC.

Vjerojatno se sada pitate koliko će koštati to čudo od kamere... Ne znamo, ali šuška se da će cijena biti oko 17.000,00 kn.

 

 

 

 


Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: