Sony korisnicima Playstationa izdao upozorenje o štetnosti dugotrajnog korištenja 3D tehnologije

16. srpnja 2010., pregleda: 243, komentara 0, Ocjena (0) korisnika:

Sony je službeno izdao priopćenje korisnicima Playstation 3 igraće konzole kako 3D igrice i filmovi mogu uzrokovati zdravstvene probleme te kako djeca bez prethodnog odobrenja liječnika ne bi smjela koristiti 3D tehnologiju. Upozorenje je to kojem je glavni razlog Sonyjevo ograđivanje od mogućih posljedica, no pogledamo li upozorenja ostalih velikih proizvođača te medicinskih stručnjaka jasno je kako 3D tehnologija nije tako bezopasna kako se čini i više je trenutačni hype i želja za profitom nego što je veliki tehnološki napredak.

Već smo ranije pisali kako je trenutačna 3D tehnologija samo prijelazni period prema istinskoj 3D slici u obliku holografskog TV-a, no željeli smo još jednom upozoriti sve koji nas čitaju kako postoji dobra mogućnost zdravstvenih problema prilikom dugoročnog izlaganja 3D filmovima i igricama, posebice kod mlađih ljudi.

Neki od mogućih problema su naprezanje i zamor očiju pa čak i mučnine. U upozorenju Sonyja navodi se kako je svima preporučljivo uzimanje redovitih odmora te kako trajanje i učestalost potrebnih odmora može varirati od osobe do osobe. Savjetuje se kako je potrebno uzimati dovoljno duge pauze sve dok se osjećaj nelagode potpuno ne izgubi. Nadalje stoji kako je u slučajevima  kada simptomi ne prolaze obvezno javljanje liječniku.

Samsung je puštanjem u prodaju svojih 3D televizora također izdao upozorenje za trudnice, epileptičare, osobe starije životne dobi i one koje pate od poremećaja živčanog sustava te djecu mlađu od 6 godina kako ne bi smjeli gledati 3D program kroz duži vremenski period.

Iako se točne posljedice dugotrajnog izlaganja još uvijek sa sigurnošću ne mogu utvrditi željom za većom zaradom proizvođači televizora i medijske kuće sve više ulažu u razvoj i program baziran na 3D tehnologiji.Komentiraj Komentari

Ukupno 0 komentara

Ime:
Ocjena:
Tekst: