Sony nudi besplatan 3D sadržaj za 3DTV modele sa BRAVIA Internet videom

25. srpnja 2011., pregleda: 288


Japanski elektronički div Sony najavio je lansiranje nove besplatne usluge pod nazivom 3D Experience koja nudi 3D video na zahtjev i razne druge 3D sadržaje, uključujući i sažetke ovogodišnjeg izdanja Wimbledonskog teniskog turnira koji je po prvi put sniman i emitiran u 3D tehnologiji.

3D Experience portal dostupan je na Sony Bravia HDTV modelima koji imaju 3D sposobnosti i BRAVIA Internet video platformu. Korisnici se ne trebaju registrirati za pristup usluzi koja je već uvedena u određenim zemljama, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku, Kanadu i Sijedinjene Države.

Postoji mnogo žanrova u kojima će korisnici moći uživati koristeći 3D Experience uslugu, od glazbe i sporta pa sve do filmova i dokumentarnih emisija. Tridesetak naslova biti će dostupno u početku, od filmskih najava za Green Hornet i Monster House u 3D-u do 3D glazbenih spotova. Dok portal započinje sa tridesetak naslova, Sony nastoji proširiti uslugu i dati korisnicima mogučnost gledanja više različitih sadržaja.

Edd Uzzell, Sonyev razvojni manager, tvrdi da taj potez pokazuje Sonyevu posvećenost stvaranju sadržaja visoke kvalitete u Full HD 3D tehnologiji. Dizajniran da radi zajedno sa drugim servisima BRAVIA internet platformekao što su YouTube i Facebook, 3D Experience portal unjet će novu, treću dimenziju televizije u domove korisnika direktno preko BRAVIA 3D TV-a.